One Planet (Museon-Omniversum)

Het Museon is een leuk populairwetenschappelijk museum. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en zijn wereld, de aarde. Het Museon is een plek waar je leert door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen! Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde want wij hebben telkens wisselende tentoonstellingen. Ontdek het zelf!

In de grote tentoonstelling “Jouw Wereld, Mijn Wereld” gaat het over hoe de aarde ontstond, wanneer de dino’s leefden, hoe de eerste mens eruit zag, waar energie vandaan komt, hoe verre volken leven en hoe mensen recht en vrede kunnen bewaren.

Er zijn ook kleinere tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Romeinen, de prehistorie, satellieten, de Tweede Wereldoorlog, water of het leven op de Noordpool.

Veel te doen!

Wij organiseren veel activiteiten voor kinderen, maar ook ouders en opa’s en oma’s komen veel te weten in het museum! We laten jullie graag zien hoe op het eerste gezicht heel verschillende dingen toch met elkaar te maken hebben.

Het Museon is van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00. In de schoolvakanties zijn we ook op maandag open.
Museon, Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag, 070-3381338,  info@museon.nlwww.museon.nl