Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort neemt je mee langs zeven eeuwen geschiedenis. Eens de toegangspoort tot het Binnenhof, later een plek waar verdachten werden opgesloten in afwachting tot hun vonnis en eventuele straf. Onbekende en bekende verdachten zaten hier gevangen, van arm tot rijk. Onder hen Dirck Volckertsz. Coornhert, Cornelis de Witt, Jan de Bakker (een van de eerste ketters), Abraham de Wiquefort, Kaat Mossel en vele anderen. Sommigen moesten hier de verschrikkelijke tortuur van de beul ondergaan.

Ondanks de grimmige reputatie als gevangenis en martelplek, is een bezoek aan Museum de Gevangenpoort een unieke historische belevenis. Het gebouw behoort tot de top 100 van Nederlandse belangrijkste monumenten en maakt de geschiedenis van het strafrecht in Nederland zichtbaar. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over de markante geschiedenis van het gebouw, klassenjustitie, de straffen en het leven in het cellencomplex.

Op eigen gelegenheid bezoek je de Vleeskelder, Examineerkamer, Raadkamer en Kapel. Het cellencomplex bezoek je onder leiding van een gids. De rondleiding start ieder uur.

Bezoek de Gevangenpoort

Locatie

Buitenhof 33
2513 AH Den Haag

Contact

info@gevangenpoort.nl
070 346 08 61