Opening inschrijving programma’s Den Haag eerste helft schooljaar ’24-’25 op 2 april (vo) en 23 april (mbo, lio, pabo)

Wie zitten er in het nieuwe schooljaar in vak K? En welke partijen vormen in de Tweede Kamer de coalitie en welke de oppositie? Of is de kabinetsformatie nog bezig? Ontdek het zelf met jouw klas tijdens een educatief programma van ProDemos in Den Haag. Vanaf 2 april en 23 april schrijf je jouw klassen in voor de eerste helft van het nieuwe schooljaar (september t/m december).

Tijdens een educatief programma van ProDemos in Den Haag ontdekken leerlingen en studenten hoe politieke besluiten worden genomen, wat de spelregels zijn van onze democratische rechtsstaat én hoe zij zelf invloed uit kunnen oefenen. Uiteraard brengt elke groep ook een bezoek aan de Tweede Kamer!

Twee inschrijvingsmomenten

Net als de vorige keer splitsen we het inschrijven op in twee inschrijvingsmomenten. Vanaf dinsdag 2 april 12.00 uur kunnen vo-docenten hun klas(sen) inschrijven voor de Haagse programma’s die plaatsvinden in de periode september-december 2024. Specifiek gaat het om vmbo, havo, vwo, vso en praktijkonderwijs. Mbo-docenten kunnen hun klas(sen) inschrijven vanaf dinsdag 23 april 12.00 uur voor dezelfde periode. Vanaf die dag kunnen ook lio’s en pabo-studenten worden ingeschreven.

Leerlingen spelen het interactieve onderdeel Eindbazen tijdens Politiek in Vogelvlucht.

De programma’s in politiek Den Haag

Met de keuzehulp op onze website ontdek je gemakkelijk welk programma in Den Haag geschikt is voor jouw leerlingen of studenten. Deze programma’s bieden we aan:

Voor scholen in het voorgezet onderwijs bestaat er een reiskostenregeling om in de reiskosten tegemoet te komen. Is ondanks deze vergoeding Den Haag toch te ver? Kies dan voor een programma op het plaatselijke provinciehuis of gemeentehuis.

Let op: van 2 april 12.00 t/m 23 april 12.00 uur zijn Politiek in een (Halve) Dag, Politiek in Vogelvlucht, Politiek en Didactiek en Politiek voor nieuwe Nederlands niet te boeken voor mbo-klassen, lio’s en pabo-studenten voor het huidige schooljaar.

Online reserveringssysteem

Het boeken van een programma gaat op dinsdag 2 april en dinsdag 23 april via ons online reserveringssysteem. Maak van tevoren al een account aan in dit reserveringssysteem, dat scheelt eventuele problemen op de inschrijfdag. 

Let op: Als docent schrijf je je in via het linker blauwe vlak op de homepage van het reserveringssysteem. Ook als je al een account hebt, log je in via het blauwe vlak. Staat je school niet in de lijst? Dan maak je gebruik van het rechter beige vak.

Je hebt tijdens het boeken twee uur de tijd om je boeking af te ronden. Hierna wordt je winkelmandje automatisch geleegd. Je boeking is geslaagd als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Loop je tegen problemen aan? Neem dan contact met ons op op 070 – 75 70 200 of stuur een mail naar info@prodemos.nl.

Een klas op de tribune van de Tweede Kamer tijdens een educatief programma in Den Haag.

Twee locaties

In verband met de renovatie van het Binnenhof zijn de Eerste en Tweede Kamer verhuisd naar tijdelijke locaties. Onze programma’s zijn hierop aangepast en wij gebruiken daarom twee locaties. Klassen kunnen tijdens hun educatieve programma starten en/of afsluiten op onze hoofdlocatie aan de Hofweg of op onze sublocatie ProDemos Studio’s (in New Babylon naast Den Haag Centraal). Kijk dus straks goed in je boeking op welke locatie(s) je begint en eindigt!

Aanmeld- en identificatieplicht Tweede Kamer

Tijdens elk programma brengt de klas een bezoek aan de Tweede Kamer. Voor dit bezoek geldt een aanmeldplicht en – voor deelnemers van 14 jaar en ouder – identificatieplicht. Zo heeft de Kamer een beter beeld wie er op welk moment in het gebouw aanwezig is. Uiterlijk een week voor het bezoek moeten de namen van de deelnemers en de begeleidende docenten correct zijn aangemeld bij de Tweede Kamer. Hoe dit moet lees je, nadat je een boeking hebt gedaan, in het webdossier ‘Goed voorbereid naar politiek Den Haag’.

Meer informatie over de aanmeld- en identificatieplicht

Oud-Kamervoorzitter Vera Bergkamp opent de ProDemos Studio’s in New Babylon.

Laatste Nieuws