Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor Nieuwe Nederlanders

Mededeling in verband met het Coronavirus

Ten aanzien van het Coronavirus volgt ProDemos  het kabinet en het RIVM in haar maatregelen ten aanzien van haar activiteiten. Voor studenten op het mbo geldt vooralsnog dat zij anderhalve meter afstand moeten bewaren. Vanwege de maatregelen ontvangt de Tweede Kamer momenteel geen bezoekers van 18 jaar of ouder. Ook voor ProDemos geldt dat wij in onze programma’s de anderhalve meter afstand niet kunnen waarborgen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van onze programma’s. Daarnaast is ons gebouw ook niet ruim en groot genoeg om deze anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Daarom zien wij ons genoodzaakt de Haagse educatieve programma’s voor het mbo en andere groepen met volwassen deelnemers tot en met december 2020 te annuleren. 

Hoe werkt een democratie? Wat is een rechtsstaat? Voor mensen die niet zijn opgegroeid in een democratie of er weinig over hebben geleerd zijn dat geen makkelijke vragen.

Politiek voor Nieuwe Nederlanders

Speciaal voor inburgeraars en Nieuwe Nederlanders organiseert ProDemos in het hart van politiek Den Haag het programma Politiek voor Nieuwe Nederlanders. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze de Tweede Kamer.

Programma

Het programma duurt 3 uur en bestaat uit een selectie van de volgende onderdelen:

  • een bezoek aan de Tweede Kamer
  • een wandeling over het Binnenhof
  • uitleg over stemmen en het politieke systeem in Nederland
  • een politieke quiz
  • één van deze onderdelen: ‘Wie wat wet’ of ‘Stemmen met je voeten’

Aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 30. Er mogen maximaal 3 begeleiders meekomen.

Aanmelden

Dit programma is gratis voor groepen Nieuwe Nederlanders en inburgeraars. Wilt u met ons overleggen over de mogelijkheden en het reserveren van het programma, stuur dan een e-mail aan Jenny van Amelsvoort (.j.vanamelsvoort@prodemos.nl).

Heeft u vragen over het programma? Neem dan contact op met Brahim Fattah.

Liever niet naar Den Haag? Dan komen wij naar u!

Is het voor uw groep moeilijk om naar Den Haag te komen of organiseert u liever een bijeenkomst op een vertrouwde plek? Dan komen we graag bij u langs met één van onze gratis informatiebijeenkomsten. ProDemos schuift graag bij u aan!

Lees meer over ‘ProDemos schuift aan’