Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor Nieuwe Nederlanders

Mededeling in verband met het coronavirus

Vanwege de coronamaatregelen kan ProDemos momenteel geen bezoekers van 18 jaar of ouder ontvangen.  Programma’s voor het mbo en voor andere groepen met volwassen deelnemers zijn tot en met maart 2021 geannuleerd. 

Hoe werkt een democratie? Wat is een rechtsstaat? Voor mensen die niet zijn opgegroeid in een democratie of er weinig over hebben geleerd zijn dat geen makkelijke vragen.

Politiek voor Nieuwe Nederlanders

Speciaal voor inburgeraars en Nieuwe Nederlanders organiseert ProDemos in het hart van politiek Den Haag het programma Politiek voor Nieuwe Nederlanders. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze de Tweede Kamer.

Programma

Het programma duurt 3 uur en bestaat uit een selectie van de volgende onderdelen:

  • een bezoek aan de Tweede Kamer
  • een wandeling over het Binnenhof
  • uitleg over stemmen en het politieke systeem in Nederland
  • een politieke quiz
  • één van deze onderdelen: ‘Wie wat wet’ of ‘Stemmen met je voeten’

Aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 30. Er mogen maximaal 3 begeleiders meekomen.

Aanmelden

Dit programma is gratis voor groepen Nieuwe Nederlanders en inburgeraars. Het programma kan via ons reserveringssysteem gereserveerd worden (op maandag en vrijdag staat dit programma in principe ingeroosterd).

Heeft u vragen over het programma? Neem dan contact op met Brahim Fattah of Jenny van Amelsvoort.

Liever niet naar Den Haag? Dan komen wij naar u!

Is het voor uw groep moeilijk om naar Den Haag te komen of organiseert u liever een bijeenkomst op een vertrouwde plek? Dan komen we graag bij u langs met één van onze gratis informatiebijeenkomsten. ProDemos schuift graag bij u aan!

Lees meer over ‘ProDemos schuift aan’

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod