Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleiding Tweede Kamer

De Tweede Kamer is verhuisd van het oude vertrouwde Binnenhof naar de Bezuidenhoutseweg (vlakbij station Den Haag Centraal). Daar heeft ze haar intrek genomen in het voormalige gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Den Haag wordt het grappend ook wel ‘De Apenrots’ genoemd. De plenaire zaal is dé plek die je waarschijnlijk herkent van televisie; die half ronde ruimte met blauwe stoelen. De Tweede Kamer maakt wetten en controleert het regeringsbeleid.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe locatie? Wil je het kunstwerk ‘Aarde’ in levende lijven bekijken? Of wil je gewoon meer leren over de landelijke politiek? Tijdens onze rondleiding naar de Tweede Kamer is het allemaal mogelijk. Eén van onze enthousiaste gidsen neemt je mee naar de plenaire zaal en er is genoeg ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie

  • Duur: 45 minuten
  • Prijs: € 6,- per persoon.
  • Startpunt: De rondleiding begint voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1 in Den Haag. Hier ontmoet de gids je om je vervolgens mee te nemen naar binnen.
  • Tickets: Reserveren kan via ons online reserveringssysteem of aan de balie in ons Bezoekerscentrum. Er is per rondleiding plek voor 30 deelnemers.
  • Taal: Op dit moment worden de rondleidingen alleen in het Nederlands gegeven. Helaas is er (nog) geen audioguide beschikbaar.

Let op:

  • Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht voor iedereen ouder dan 14 jaar. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken. Lees hier alles over de aanmeld- en identificatieplicht.
  • In de Tweede Kamer gelden veiligheidsmaatregelen, zie ook de website van de Tweede Kamer. Zo moet je onder andere door een detectiepoortje.

Breng ook een bezoek aan de Eerste Kamer!

Onze rondleidingen zijn los te boeken waardoor jezelf jouw eigen persoonlijke programma kunt samenstellen. Lees hier meer over onze rondleiding naar de Eerste Kamer.

Let op: Het kost wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.