Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleiding Tweede Kamer

Let op: onze rondleiding naar de Tweede Kamer is op dit moment niet te boeken. Wel is het mogelijk om plaats te nemen op de publieke tribune.


De Tweede Kamer is verhuisd van het oude vertrouwde Binnenhof naar de Bezuidenhoutseweg (vlakbij station Den Haag Centraal). Daar heeft ze haar intrek genomen in het voormalige gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Den Haag wordt het grappend ook wel ‘De Apenrots’ genoemd. De plenaire zaal is dé plek die je waarschijnlijk herkent van televisie; die half ronde ruimte met blauwe stoelen. De Tweede Kamer maakt wetten en controleert het regeringsbeleid.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe locatie? Wil je het kunstwerk ‘Aarde’ in levende lijven bekijken? Of wil je gewoon meer leren over de landelijke politiek? Tijdens onze rondleiding naar de Tweede Kamer is het allemaal mogelijk. Eén van onze enthousiaste gidsen neemt je mee naar de plenaire zaal en er is genoeg ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie

  • Duur: 45 minuten
  • Prijs: € 6,- per persoon. Met Ooievaarspas* € 3,- per persoon.
  • Tickets: Reserveren kan via ons online reserveringssysteem of aan de balie in ons Bezoekerscentrum.
  • Taal: Op dit moment worden de rondleidingen gegeven in het Nederlands en een enkele in het Engels. Helaas is er (nog) geen audioguide beschikbaar.
  • Startpunt: De rondleiding begint voor de bezoekersingang van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1 in Den Haag. Hier ontmoet de gids je om je vervolgens mee te nemen naar binnen.

* Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. Op vertoon van je pas krijg je 50% korting. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.

Let op:

  • Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht voor iedereen ouder dan 14 jaar. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken. Lees hier alles over de aanmeld- en identificatieplicht.
  • In de Tweede Kamer gelden veiligheidsmaatregelen, zie ook de website van de Tweede Kamer. Zo moet je onder andere door een detectiepoortje.
  • In verband met corona hebben wij een bezoekersprotocol. Lees deze goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.

Breng ook een bezoek aan de Eerste Kamer! (vanaf eind oktober/november 2021 o.v.b.)

Onze rondleidingen zijn los te boeken waardoor jezelf jouw eigen persoonlijke programma kunt samenstellen. Lees hier meer over onze rondleiding naar de Eerste Kamer.

Let op: Het kost wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.

Coronamelding

De Tweede Kamer heeft besloten de komende tijd geen groepen meer toe te laten. Dat heeft consequenties voor onze Haagse programma's.
Lees meer