Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen

ProDemos organiseert rondleidingen door de verschillende gebouwen op het Binnenhof.

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Het middelpunt van het Binnenhof is de Ridderzaal. Rondleidingen gaan door de Ridderzaal en/of de Eerste en/of de Tweede Kamer der Staten-Generaal.De rondleidingen beginnen op de Hofweg 1 in de ontvangstruimte van het Bezoekerscentrum van ProDemos, gelegen naast café Dudok. U kunt kiezen uit de volgende programma’s:

  • Film en bezoek Ridderzaal (+/- 45 min, € 5,50 p.p.)
  • Film, bezoek Ridderzaal en bezoek Tweede Kamer (+/- 90 min, €9,50 p.p.)
  • Staten-Generaaltour (complete tour): uitgebreide rondleiding naar de Eerste én Tweede Kamer met een bezoek aan de Ridderzaal (+/- 90 min, € 11,- p.p.)
  • Staten Generaaltour: uitgebreide rondleiding naar de Eerste én Tweede Kamer en het Binnenhof (+/- 90 min, € 11,- p.p.)
  • Rondje Binnenhof: een uitgebreide wandeling langs de gebouwen van het Binnenhof (deze wandeling wordt aangeboden ter vervanging van een bezoek aan één van bovenstaande gebouwen als het gebouw bezet of ontoegankelijk is, de prijzen van bovenstaande totaalprogramma’s blijven dan gelijk.)

De voertaal van de rondleidingen is Nederlands. Buitenlandse gasten (max. 6 per groep) kunnen aansluiten bij een gewone rondleiding en krijgen dan een headset met audiotour. De audiotour is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.
Daarnaast hebben we hand-outs met informatie in het Chinees, Japans, Pools en Russisch.

Themarondleidingen

ProDemos biedt verschillende themarondleidingen aan. Deze worden op een vast moment in het jaar verzorgd. In de periode waarin de themarondleiding plaats vindt, treft u op deze pagina en in onze agenda meer informatie over de rondleiding. Mocht u een privéthemarondleiding willen, neem dan contact op met opmaat@prodemos.nl.

  • Politieke Moorden (eind oktober/begin november)
  • Politieke Powervrouwen (rond internationale Vrouwendag: 8 maart)
  • Het Binnenhof en de Tweede Wereldoorlog (rond 4 en 5 mei)

Slecht ter been?
Let op: de Ridderzaal en de filmzaal zijn niet toegankelijk voor rolstoelers en mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat deze alleen per trap bereikbaar zijn. Overweeg in dat geval de rondleiding ‘Binnenhof zonder drempels‘.

Speciale rondleidingen

Naast de reguliere rondleidingen kunt u ook kiezen voor onze speciale rondleidingen:2017_coe_logos_all-black_translations_en-us-uk

Veiligheidsmaatregelen
In de Eerste en Tweede Kamer gelden veiligheidsmaatregelen, zie ook de website van de Tweede Kamer.

Reserveren 

Het aanbod van mogelijke rondleidingen verschilt per dag. Een overzicht van het actuele aanbod ziet u in ons reserveringssysteem, waar u ook online de tickets kunt bestellen. Online reserveren is aanbevolen.

Naar het reserveringssysteem >>

Groepsboekingen

Rondleiding Tweede KamerWilt u met een groep het Binnenhof bezoeken? Dan bent u bij ProDemos aan het juiste adres!

–> ga naar onze mogelijkheden voor groepen

Groepsprogramma op maat

Heeft u een verzoek buiten de reguliere rondleidingen om, dan denken wij graag met u mee wat de mogelijkheden zijn, denk aan:

Neem voor een programma op maat contact op met Olga de Rooy (opmaat@prodemos.nl, tel. 070-7500200).

Algemene voorwaarden

Wij wijzen u graag op onze algemene voorwaarden.


Voorproefje zien?

In dit filmpje leidt onze collega Rixt Riemersma presentatrice Wytske Kenemans rond over het Binnenhof, in de Ridderzaal, de Eerste én de Tweede Kamer. Uit het RTL-programma Nederland heeft het!