Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen

Rondleiding door politiek Den Haag

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Ga mee op een van onze rondleidingen en ontdek deze bijzondere plek!

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds half maart uiteenlopende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inmiddels worden verschillende maatregelen versoepelt, onder andere met betrekking tot evenementen en de cultuursector. In verband met de coronamaatregelen kunnen we echter geen rondleidingen aanbieden naar de Eerste en Tweede Kamer. Lees hieronder meer over ons huidige aanbod.

Half juli starten we met een speciale Binnenhof Tour naar de Ridderzaal – op dit moment tevens de alternatieve vergaderlocatie van de Eerste Kamer.  Meer informatie over de Binnenhof Tour.

Om stil te staan bij de bevrijding van het gehele Koninkrijk der Nederlanden organiseren we op woensdag 12, donderdag 13, maandag 17 en dinsdag 18 sugustus de themarondleiding: Het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog.

Ook bieden we vanaf augustus de zomerwandeling ‘Het Binnenhof en omgeving’ aan.

Op maandag 10 en 17 augustus kun je weer mee met onze speciale Kinderrondleiding. Meer informatie over de Kinderrondleiding.

Het ProDemos Bezoekerscentrum blijft voorlopig gesloten. Lees hier verder.

ProDemos biedt de volgende rondleidingen:

  • Staten-Generaaltour inclusief een bezoek aan de Eerste Kamer, de Tweede Kamer én de Ridderzaal
  • Politiek Den Haag Tour met de Eerste en Tweede Kamer
  • Tweede Kamer Tour, inclusief Ridderzaal
  • Kinderrondleiding naar de Ridderzaal
  • Periodieke themarondleidingen
  • Op dagen dat de Tweede Kamer en Eerste Kamer gesloten zijn, biedt ProDemos de Binnenhof Tour aan

Direct boeken? Dat kan via ons online reserveringssysteem.

Let op! Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken.

Voor mensen met een lichamelijke beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking biedt ProDemos verschillende alternatieve rondleidingen. Overweeg in dat de geval de volgende rondleidingen:

Voorproefje zien?

In dit filmpje leidt onze oud-collega Rixt Riemersma presentatrice Wytske Kenemans rond over het Binnenhof, in de Ridderzaal, de Eerste én de Tweede Kamer. Uit het RTL-programma Nederland heeft het!