Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen

Rondleiding door politiek Den Haag

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Ga mee op een van onze rondleidingen en ontdek deze bijzondere plek!

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 21 april heeft het kabinet besloten coronamaatregelen met betrekking tot evenementen en de cultuursector in Nederland te verlengen tot en met maandag 1 juni. Voor ProDemos betekent dit dat we alle rondleidingen naar het Binnenhof en Tweede Kamer tot en met maandag 1 juni moeten annuleren. Ook het bezoekerscentrum van ProDemos blijft tot en met maandag 1 juni gesloten voor bezoekers.

In de week van 12 mei wordt besloten of de maatregel wordt verlengd. Lees hier verder.

ProDemos biedt de volgende rondleidingen:

Direct boeken? Dat kan via ons online reserveringssysteem.

Let op! Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken.

Voor mensen met een lichamelijke beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking biedt ProDemos verschillende alternatieve rondleidingen. Overweeg in dat de geval de volgende rondleidingen:

Voorproefje zien?

In dit filmpje leidt onze oud-collega Rixt Riemersma presentatrice Wytske Kenemans rond over het Binnenhof, in de Ridderzaal, de Eerste én de Tweede Kamer. Uit het RTL-programma Nederland heeft het!