Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen

Rondleiding door politiek Den Haag

Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Ga mee op een van onze rondleidingen en ontdek deze bijzondere plek!

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds half maart uiteenlopende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inmiddels worden verschillende maatregelen versoepelt, onder andere met betrekking tot evenementen en de cultuursector.

Half juli starten we met een speciale Binnenhof Tour naar de Ridderzaal – op dit moment tevens de alternatieve vergaderlocatie van de Eerste Kamer. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat we de 1.5 meter kunnen waarborgen. Meer informatie over deze rondleiding.

Het ProDemos Bezoekerscentrum blijft voorlopig gesloten. Lees hier verder.

ProDemos biedt de volgende rondleidingen:

Direct boeken? Dat kan via ons online reserveringssysteem.

Let op! Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken.

Voor mensen met een lichamelijke beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking biedt ProDemos verschillende alternatieve rondleidingen. Overweeg in dat de geval de volgende rondleidingen:

Voorproefje zien?

In dit filmpje leidt onze oud-collega Rixt Riemersma presentatrice Wytske Kenemans rond over het Binnenhof, in de Ridderzaal, de Eerste én de Tweede Kamer. Uit het RTL-programma Nederland heeft het!