Wandeling: Politiek Den Haag in de Tweede Wereldoorlog

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waar Nederland bij betrokken was na de WOII. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en dat we sindsdien in vrijheid leven. In dit kader biedt ProDemos de wandeling ‘Politiek Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog’ aan. Tijdens deze wandeling ontdek je hoe Nederland werd bestuurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder leiding van een deskundige gids trek je langs belangrijke plekken.

Je hoort hoe het staatsbestel zoals we dat kenden in de jaren ’30 werd afgeschaft en Nederland een bestuur kreeg onder Duits gezag. Ook gaat de gids in op wat er gebeurde met het parlement, de regering en de koningin, en wat de term ‘Bruine Prinsjesdag’ inhoudt. Bij belangrijke locaties, zoals Paleis Noordeinde, Hotel Des Indes en het Kabinet van de Koning, wordt stilgestaan en ingegaan op wat daar precies gebeurde tussen 1940 en 1945. Je kunt natuurlijk al jouw vragen stellen.

Praktische informatie

  • Tijdens de wandelingen worden gebouwen niet bezocht. Je gaat gebouwen dus niet van binnen bezichtigen.
  • Duur: de wandeling duurt 75 minuten.
  • Startlocatie: de wandeling ‘Politiek Den Haag in de Tweede Wereldoorlog’ start voor het Bezoekerscentrum van ProDemos. Het adres van het Bezoekerscentrum is Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag. Eindpunt van de wandeling is de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer naast het Centraal Station.
  • Per wandeling is er plek voor 20 deelnemers.
  • De wandeling is Nederlands gesproken.

Tickets

De prijs voor deelname aan de wandeling ‘Politiek Den Haag in de Tweede Wereldoorlog’ is € 7,50.

De wandeling wordt op dit moment niet aangeboden.

Ook kun je tickets kopen aan de balie in het bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag. Het Bezoekerscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Andere activiteiten

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen. Lees hier meer.

Let op: Wanneer je activiteiten wilt combineren, kost het wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.