Save the date: Opening inschrijving programma’s in Den Haag op dinsdag 12 oktober

Update 11 oktober 2021: Helaas is er enige onduidelijkheid ontstaan of mbo-studenten en studenten van lerarenopleidingen dit schooljaar onze programma’s naar de Tweede Kamer mogen volgen. We roepen docenten wel op om alvast een aanvraag in te dienen, maar we kunnen nog niet garanderen dat we deze aanvragen kunnen toewijzen. Hier krijg je na je aanvraag zo snel mogelijk bericht over.

Schooljaar 2021/2022 is van start gegaan! Maandag 13 september gaan de eerste klassen langs bij de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer. Tijdens het inschrijfmoment voor de eerste helft van dit schooljaar in juni was het – vanwege de onzekerheden rond de coronasituatie – helaas alleen mogelijk om programma’s te boeken voor het vo en vso (uitstroomprofiel vervolgonderwijs). In de tweede helft van dit schooljaar is er gelukkig meer mogelijk! We bieden dan programma’s aan voor vo-scholen, praktijkscholen, vso-scholen, mbo’s en lerarenopleidingen in politiek Den Haag. Lees in dit nieuwsbericht alles over het inschrijfmoment op dinsdag 12 oktober en de programma’s van januari 2022 tot aan de zomervakantie.

Een tweede locatie voor ProDemos in Den Haag

Het Binnenhof is nog niet helemaal gesloten, maar de belangrijkste instellingen zijn inmiddels wel verhuisd. De Eerste Kamer heeft haar intrek genomen in een pand aan het Lange Voorhout en de Tweede Kamer is neergestreken naast Den Haag Centraal. ProDemos heeft hier op ingespeeld en voortaan kunnen klassen op twee plekken worden ontvangen: op onze hoofdlocatie aan de Hofweg en op onze sublocatie in New Babylon (naast Den Haag Centraal).

Studenten tijdens een bezoek aan ProDemos

De programma’s

Vanaf januari 2022 kunnen we naast programma’s voor het vo en vso (vervolgonderwijs) ook weer programma’s aanbieden aan praktijkscholen, andere vso-uitstroomprofielen, mbo’s en lerarenopleidingen. In de keuzetool op onze website kun je kijken welk programma in Den Haag geschikt is voor jouw klas(sen). Hieronder zie je alvast een overzicht:

Voor vo-scholen bestaat er een reiskostenregeling om in de reiskosten tegemoet te komen.

Leerlingen in de parlementszaal van ProDemos

Aanmeld- en identificatieplicht Tweede Kamer

Tijdens elk programma brengt de klas een bezoek aan de Tweede Kamer. Sinds 2020 geldt voor dit bezoek een aanmeldplicht en – voor deelnemers van 14 jaar en ouder – een identificatieplicht. Zo heeft de Kamer een beter beeld wie er op welk moment in het gebouw aanwezig is. Uiterlijk een week voor het bezoek moeten de namen en geboortedata van de deelnemers en de begeleidende docenten correct zijn aangemeld bij de Tweede Kamer. Hoe dit moet lees je in het webdossier ‘Goed voorbereid naar politiek Den Haag’.

Meer informatie over de aanmeld- en identificatieplicht.

Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer

Inschrijven

Vanaf dinsdag 12 oktober 2021, 12.00 uur, kun je je klas(sen) inschrijven voor de programma’s van januari 2022 tot en met juli 2022. Ervaring leert dat de programma’s snel volgeboekt zitten. Bereid je daarom goed voor op het inschrijfmoment en noteer alvast voor jezelf een aantal voorkeursdata.

Boeken doe je op 12 oktober gemakkelijk online via ons reserveringssysteem.

Hopelijk tot snel!

Laatste Nieuws