Inschrijving educatieve programma’s in politiek Den Haag geopend!

De inschrijving voor de educatieve programma’s in politiek Den Haag is geopend! Vanwege de heropstart na de coronaperiode – waarin we langer dan een jaar niet of zeer beperkt klassen konden ontvangen – verloopt deze openstelling deze keer net wat anders dan normaal. Hieronder lees je meer over de veranderingen.

Eerste helft schooljaar 2021/2022

 • Dinsdag 1 juni opent de inschrijving voor de eerste helft van het schooljaar 2021/2022 (de programma’s tot aan de kerstvakantie)
 • In eerste instantie is het aanbod zeer beperkt. Elke maand breiden we het aantal programma’s dat we aanbieden wat uit.
 • Vanwege dit beperkte aanbod hebben we ervoor gekozen om in de eerste helft van komend schooljaar alleen klassen van het voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs (uitstroomprofiel vervolgonderwijs) te ontvangen. Op zaterdagen bieden we het programma ‘Politiek voor nieuwe Nederlanders’ aan.
  Groepen die we (nog) niet in politiek Den Haag ontvangen kunnen natuurlijk wel gebruik maken van onze andere programma’s. Bijvoorbeeld op het provinciehuis, de rechtbank, het stadhuis, online of in de klas!
 • Voor het voortgezet onderwijs bieden we twee programma’s aan. Het lange programma ‘Politiek in een Dag’ duurt rond de 6 uur. Het programma ‘Politiek in een halve Dag’ rond de 4 uur.
 • Tijdens alle programma’s brengt de groep een bezoek aan de Tweede Kamer.
  Let op: Sinds 2020 geldt voor een bezoek aan de Tweede Kamer een aanmeld- en identificatieplicht. Elke bezoeker moet van tevoren worden aangemeld en iedereen van 14 jaar of ouder moet zich kunnen identificeren.
 • Vanwege het beperkte aanbod aan programma’s willen we docenten vragen om niet meerdere data voor dezelfde klas te reserveren. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk leerlingen politiek Den Haag kunnen ervaren!

Tweede helft schooljaar 2021/2022

 • Dinsdag 12 oktober openen we de inschrijving voor de tweede helft van het schooljaar ’21/’22 (de programma’s vanaf januari 2022)
 • We verwachten dan onze programma’s ook open te stellen voor mbo-studenten, docenten in opleiding, leerlingen op het praktijkonderwijs, en andere uitstroomprofielen van het vso.

We hopen jullie komend schooljaar (weer) te zien in politiek Den Haag!

Laatste Nieuws