Huis voor democratie en rechtsstaat

Inschrijving educatieve programma’s in politiek Den Haag geopend!

woensdag 20 april 2022

Je kunt nu je klas(sen) inschrijven voor een educatief programma in politiek Den Haag voor de eerste helft van schooljaar 2022/2023. Vanaf half oktober kun je je klassen ook voor de periode januari 2023 – juli 2023 inschrijven.

Door het volgen van een programma in politiek Den Haag maken jouw leerlingen of studenten op een laagdrempelige en interactieve manier kennis met de landelijke politiek. Ze leren hoe wetten tot stand komen, ontdekken hoe ze zelf invloed uit kunnen oefenen, en zien waar de politiek wordt bedreven. Onderdeel van elk programma is een bezoek aan de Tweede Kamer. Onze begeleiders sluiten tijdens het programma met pakkende voorbeelden en anekdotes aan bij de belevingswereld van jongeren. Zo voelt ‘Den Haag’ na een bezoek aan ProDemos minder als een ver-van-de-bed-show en komt de politiek tot leven!

De programma’s

Met de keuzehulp op onze website kijk je gemakkelijk welk programma in Den Haag geschikt is voor jouw klas(sen). We hebben in Den Haag programma’s voor het voortgezet onderwijs, vso, praktijkonderwijs, mbo en lerarenopleidingen en pabo’s. Deze programma’s bieden we aan:

Voor scholen in het voorgezet onderwijs bestaat er een reiskostenregeling om in de reiskosten tegemoet te komen. Is ondanks deze vergoeding Den Haag toch te ver? Kies dan voor het programma Parlement op School; dit programma is gebaseerd op het Haagse programma van Politiek Den Haag voor Scholen,

Twee locaties

Sinds maart 2022 is het Binnenhof (deels) gesloten vanwege een grote renovatie. De Eerste en Tweede Kamer zijn daarom verhuisd naar tijdelijke locaties. De Eerste Kamer heeft haar intrek genomen in een pand aan het Lange Voorhout en de Tweede Kamer zetelt de komende jaren naast Den Haag CS. Onze programma’s zijn hierop aangepast en ook wij hebben voor een nieuwe locatie gezorgd.

Klassen kunnen tijdens hun educatieve programma op twee plekken terecht: op onze hoofdlocatie aan de Hofweg en op onze sublocatie ProDemos Studio’s (in New Babylon naast Den Haag Centraal). Kijk dus straks goed in je boeking op welke locatie(s) je begint en eindigt!

Inschrijven

Het boeken van een educatief programma doe je via ons online reserveringssysteem.
Let op: kijk goed naar de boekingsinformatie op de individuele programmapagina’s voordat je naar het reserveringssysteem gaat.

Tot snel in Den Haag!


Tip! Docentendag Maatschappijleer

Op donderdag 16 juni kun je deelnemen aan de veertigste editie van de Docentendag Maatschappijleer. Na in 2021 een online editie te hebben georganiseerd komen we dit jaar weer fysiek bijeen in Den Haag. De Docentendag Maatschappijleer is dé vakconferentie voor docenten maatschappijleer, -kunde, -wetenschappen, geschiedenis en burgerschap. Tijdens deze dag kun je deelnemen aan interessante programmaonderdelen, zoals een excursie naar de Raad van State of een lezing over complotdenken. Daarnaast ontdek je nieuwe lesmaterialen en -programma’s op de informatiemarkt en kun je ervaringen uitwisselen met collega’s. Wij kijken ernaar uit om weer met zijn allen samen te komen!

Meer informatie over de Docentendag