Verlenging maatregelen coronavirus

– bijgewerkt dinsdag 14 mei –

Let op: er is een nieuwere update, van 14 mei 2020: Versoepeling maatregelen Coronavirus.


Click here for the English version of this message

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Educatieve programma’s

ProDemos volgt het advies van het kabinet en het RIVM in haar maatregelen ten aanzien van haar activiteiten. Aangezien de scholen tot na de meivakantie gesloten blijven, betekent dat voor ProDemos dat er geen educatieve activiteiten zullen plaatsvinden in Den Haag, op scholen, gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken tot en met zondag 10 mei.

ProDemos biedt wel online lesmateriaal, zoals de Aan de slag met over besluitvorming in tijden van coronacrisis voor basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. En de Onderwijskrant Actueel hierover voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ook experimenteren we deze week met een online werkvormen.

Rondleidingen in Den Haag

Ons Bezoekerscentrum blijft gesloten tot en met zondag 10 mei. Er zijn dus voorlopig helaas geen rondleidingen door ProDemos op en rond het Binnenhof.

Andere activiteiten

Bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni afgelast, wat tot gevolg heeft dat onze activiteiten op dit gebied, zoals debatten, lezingen en collegereeksen tot 1 juni zijn geannuleerd. Via onze website zijn wel eerdere evenementen terug te luisteren of te lezen: https://prodemos.nl/agenda/lees-luister/

Annuleringen

ProDemos informeert bezoekers die een rondleiding hadden geboekt in de periode tot en met 10 mei per e-mail en benadert de scholen en partnerorganisaties individueel over de annulering van hun educatieve programma in Den Haag of elders in Nederland.

In verband met het coronavirus werken de meeste medewerkers bij ProDemos thuis. Hierdoor kan het iets langer duren voordat wij op vragen kunnen reageren via mail of telefoon. Wij vragen begrip hiervoor.

Boekingen voor de periode na 10 mei 2020

Op dit moment is het niet mogelijk om rondleidingen bij ons Bezoekerscentrum te boeken voor tot 1 juli 2020. Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker.

Graag verwelkomen we scholieren uit heel Nederland weer zodra de situatie dat toelaat. ProDemos adviseert scholen die met de klas naar politiek Den Haag zouden komen, een nieuw programma te boeken voor komend schooljaar. De inschrijving voor het schooljaar 2020-2021 start woensdag 15 april om 12.00 uur.

Docenten die een educatief programma elders in het land hadden geboekt, ontvangen persoonlijk bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn.

Vragen over je boeking

• Lees hier als je vragen hebt over een educatief programma dat je bij ProDemos hebt geboekt.

• Lees hier meer als je vragen hebt over jouw (groeps)rondleiding of als je een andere activiteit van ProDemos wilde bijwonen.

Laatste Nieuws