Neem met je klas virtueel een kijkje op het Binnenhof!

Een bezoek aan het Binnenhof is natuurlijk dé manier om politiek voor scholieren tastbaar te maken. Maar vanwege de coronamaatregelen is een fysiek bezoek op dit moment niet mogelijk. Daarom brengen ProDemos en Schooltv het Binnenhof naar de leerlingen toe met de tools op Binnenhof Online Onderwijs. Hiermee kun je individueel of samen met de klas virtueel rondkijken in de verschillende gebouwen rond het Binnenhof: de Tweede Kamer, Eerste Kamer en Ridderzaal. Ook ontdekken leerlingen alles over de werking van de Nederlandse politiek. Handig, zeker zo rond de Tweede Kamerverkiezingen!

Het Binnenhof is de plek waar belangrijke beslissingen voor ons land worden genomen. Op Binnenhof Online Onderwijs kunnen scholieren via 360º foto’s rondkijken op het Binnenhof, in de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal, en ontdekken ze van alles over het reilen en zeilen van de politiek. Presentator Maurice Lede (o.a. Het Klokhuis) neemt ze hierbij aan de hand en loodst ze op toegankelijke wijze door de belangrijkste ruimtes en spelregels van de politiek.

Door middel van deze educatieve tour leren scholieren meer over de werking van de Nederlandse democratie, wie daarbij een belangrijke rol spelen (zowel nu als in het verleden), en wat voor invloed wij burgers hebben op de besluiten die in de politiek genomen worden.

Interactieve schoolplaat van de plenaire zaal van de Tweede Kamer: De Tweede Kamer Kijker

Naast de educatieve tour is er ook een interactieve schoolplaat over de Tweede Kamer: De Tweede Kamer Kijker. Met deze schoolplaat komen leerlingen via foto’s, tekst en uitlegvideo’s nog meer te weten over deze belangrijke plek. Ook bevat de schoolplaat educatieve spelelementen zoals het debatrad en een virtuele zeteldeler. Om docenten handvatten te bieden met deze spelelementen aan de slag te gaan ontwikkelden we ook een lesbrief.

Ontdek Binnenhof Online Onderwijs.

Binnenhof Online Onderwijs richt zich primair op leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs, maar is ook heel goed te gebruiken voor andere doelgroepen.

Laatste Nieuws