Corona-update 22 april 2021

Helaas hebben we moeten besluiten om onze fysieke educatieve programma’s in Den Haag stop te zetten tot en met de zomervakantie. In schooljaar 2020-2021 kunnen er dus definitief geen Politiek Den Haag voor Scholen-programma’s meer gevolgd worden.

De redenen voor deze genomen beslissing zijn:

  • Het voortduren van de strenge coronamaatregelen
  • De begrijpelijke geringe animo onder docenten om een excursie te ondernemen naar Den Haag. Ook de VO-raad raadt excursies voorlopig nog af.
  • De praktische bezwaren die een programma zonder Tweede Kamerbezoek in coronatijd met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘1,5 meter’-regel die momenteel ook geldt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

We hebben deze beslissing met een knoop in onze maag genomen en we vinden het ontzettend jammer. Alle scholen die nog een fysiek programma in Den Haag bij ons hadden staan, zijn hier per mail van op de hoogte gebracht. We hopen in september 2021 weer op te kunnen starten met onze fysieke programma’s in Den Haag en hopen dan ook van harte iedereen in het nieuwe schooljaar te mogen verwelkomen.

Fysieke gastlessen Op Locatie en in de klas

De fysieke gastlessen Op Locatie en in de klas worden tot en met zondag 16 mei geannuleerd.

Het Bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum in Den Haag blijft gesloten tot en met zondag 16 mei 2021.

Begin mei bekijken we of een (gedeeltelijke) heropening mogelijk is. We houden je via de website en onze socialemediakanalen op de hoogte!

Ons aanbod de komende weken:

  • Online gastlessen voor vo en mbo: we benaderen scholen waarvan we het programma hebben moeten annuleren met de vraag of ze hun programma willen omboeken naar een online gastles. Ook onderwijsinstellingen die geen fysiek programma hebben geboekt kunnen gebruik maken van dit online aanbod.
  • Wraakporno, slachtofferrechten en een nieuw wetboek: een webinar voor vmbo-scholieren over het Wetboek van Strafvordering op donderdag 29 april.
  • Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali, Joris Linssen en Soundos El Ahmadi op woensdag 5 mei.
  • Film & Democratie: Vertoning van de film Shadow Game met aansluitend nagesprek met Eefje Blankevoort, Tineke Ceelen en Eveline van Rijswijk op donderdag 6 mei.

Laatste Nieuws