Huis voor democratie en rechtsstaat

5 mei: Vrijheidscolleges Live

Woensdag 5 mei 2021, 13:30 uur - 18:15 uur

Omdat Bevrijdingsdag 2021 niet fysiek gevierd kan worden, heeft Stichting Vrijheidscolleges samen met veel bevrijdingsfestivals een nieuw online programma ontwikkeld; Vrijheidscolleges Live. Speciaal voor dit interactieve programma maken auteur Haroon Ali, presentator Joris Linssen en comedian Soundos El Ahmadi een aangepaste versie van hun Vrijheidscolleges. Het programma wordt gepresenteerd door Cesar Majorana en tijdens de uitzending kun jij meepraten via de chat!

De sprekers

Comedian Soundos El Ahmadi vertelt in haar Vrijheidscollege over kansen en vooroordelen. Ze spreekt over wat er gebeurt als je als vrouw met een migratie-achtergrond hard op het glazen plafond bonkt.

Auteur Haroon Ali vertelt in zijn Vrijheidscollege over zijn zoektocht naar identiteit. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst. Hij spreekt over hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie.

Zanger en presentator Joris Linssen gaat in zijn Vrijheidscollege in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Joris toont in zijn programma’s graag paradijsvogels en andere mensen die op een bijzondere wijze afwijken van de norm. Zelf wil hij zich ook niet altijd conformeren.

Programma 5 mei

De Vrijheidscolleges zijn al jaren een vast onderdeel op veel bevrijdingsfestivals. Het programma ‘Vrijheidscolleges Live’ wordt live uitgezonden vanuit TivoliVredenburg. Het uitzendschema (inclusief de bijbehorende livestreams) is als volgt:

  • Soundos El Ahmadi: 13.30 -14.15 uur

  • Haroon Ali: 16.00-16.45 uur

  • Joris Linssen: 17.30-18.15 uur

Let op: Als je mee wilt praten in de chat dan kan dit via www.vrijheidscolleges.nl.

 

Vrijheidscollege Live is tevens onderdeel van de online programma’s Bevrijdingsfestivals Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Haarlem, Limburg, Overijssel, Utrecht, Zeeland.

ProDemos werkt samen met Stichting Vrijheidscolleges om Vrijheidscolleges Live mogelijk te maken.