Versoepeling reiskostenregeling Den Haag: losse ov-kaartjes voortaan ook te declareren

Sinds 1 december 2022 is de reiskostenregeling voor middelbare scholen die een educatief programma in Den Haag volgen versoepeld.

Een groep scholieren die een educatief programma van ProDemos volgen lopen buiten. Op de achtergrond zie je bomen in herfstkleuren en het station Den Haag CS.

Voortaan mogen ook losse ov-kaartjes worden gedeclareerd. Tot nu toe was het alleen mogelijk om reiskosten voor geboekt busvervoer of ov-groepstickets te declareren. Nadeel was dat je met ov-groepstickets vaak alleen buiten de spits mag reizen. Door deze versoepeling wordt het nu mogelijk om altijd met het openbaar vervoer te reizen, ook tijdens spitsuren. Doordat reizen tijdens de spits een betaalbaardere optie wordt, kunnen meer scholen van het openbaar vervoer gebruik maken voor hun dag in politiek Den Haag.

Over de reiskostenregeling

Voor middelbare scholen op meer dan 15 kilometer afstand van Den Haag heeft ProDemos sinds schooljaar 2019/2020 een reiskostenregeling. Scholen kunnen door deze regeling een tegemoetkoming in hun reiskosten ontvangen wanneer ze een educatief programma volgen in politiek Den Haag. Zo hopen we de drempel om naar Den Haag af te reizen te verlagen, zodat meer scholieren kunnen deelnemen aan een programma. De reiskostenregeling geldt uitsluitend voor scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland. Verder betreft de reiskostenregeling van ProDemos een tegemoetkoming en niet een volledige vergoeding van de reiskosten. Kijk voor meer informatie en de bedragen op onze pagina over de reiskostenregeling.

Laatste Nieuws