Vera Bergkamp opent tweede locatie: ProDemos Studio’s

Dinsdag 19 april heeft Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp onze tweede locatie, ProDemos Studio’s, officieel geopend. Deze locatie is pal naast Den Haag Centraal en dicht bij het tijdelijke Tweede Kamergebouw. Jaarlijks bezoeken circa 100.000 middelbare scholieren en mbo-studenten de Tweede Kamer tijdens een educatief programma van ProDemos.

Bergkamp benadrukte tijdens haar openingsspeech het belang van de aanwezigheid van jongeren in het Tweede Kamergebouw: “De Tweede Kamer neemt beslissingen die veel invloed hebben op het leven van jongeren; over klimaat, huizen, onderwijs en meer. Daarom moet politiek niet alleen over jongeren gaan, maar moeten we mét jongeren politiek vorm en inhoud geven. Het geeft ons energie om al die jonge mensen op de publieke tribune van de plenaire zaal te zien.”

Na haar speech opende Bergkamp in aanwezigheid van klas V3C van het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven de tweede locatie van ProDemos – De Studio’s – in New Babylon, Den Haag. Vervolgens ging ze in gesprek met de klas. De leerlingen stelden veel vragen, onder andere over de vrijheid van meningsuiting in de Tweede Kamer en het werk van de Voorzitter.

Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaald kunnen leerlingen en studenten de Tweede Kamer weer bezoeken. De inschrijvingen voor de educatieve programma’s van ProDemos in de eerste helft van het schooljaar 2022/2023 openen woensdag 20 april om 12.00 uur.

Lees hier meer over de opening van de inschrijvingen voor politiek Den Haag.

Laatste Nieuws