Website met uitleg over de Europese verkiezing voor mensen met lvb: ‘Stem jij ook?’

Op de website ‘Stem jij ook?’ staat uitleg over de verkiezingen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ook staan er tips en downloads voor hun begeleiders en naasten.

Wat doet het Europees Parlement? Hoe werkt het stemmen? En hoe bepaal je eigenlijk op wie je gaat stemmen? In aanloop naar de verkiezing op 6 juni biedt ProDemos verkiezingsinformatie voor moeilijklerenden en voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er is een website, een verkiezingskrant en een workshop voor deze doelgroep.

Toegankelijke website

Op stemjijook.nl lees je wat het Europees parlement doet, hoe je kunt stemmen en wat er met je stem gebeurt. Deze uitleg staat in begrijpelijke taal, ondersteund door animatievideo’s. Op de website zijn ook informatiekleurplaten te downloaden over de verkiezing. Verder vind je hier de toegankelijke, digitale versie van de ‘Stem jij ook?’-verkiezingskrant en is er meer informatie voor professionals en naasten.

Verkiezingskrant en workshop

In de ‘Stem jij ook’-verkiezingskrant staat toegankelijke informatie over de verkiezing voor het Europees Parlement. Met heldere illustraties en met verhalen over stemmen van mensen met een lichte verstandelijke beperking. Download de krant op de website of bestel een pakket via onze webshop.

ProDemos geeft ook gratis workshops voor mensen met een lichte verstandelijk beperking en moeilijklerenden. In de workshop gaan we oefenen met hoe het stemmen werkt. We geven de workshops tussen 8 april en 6 juni, bij jou op locatie. Lees meer en boek een workshop.

Zo kan iedereen met vertrouwen naar de stembus!

Laatste Nieuws