ProDemos biedt begrijpelijke verkiezingsinformatie met websites en kranten

Wat doet de Tweede Kamer? Hoe werkt stemmen? En wat moet je doen als je je stempas kwijt bent? In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing op 22 november biedt ProDemos begrijpelijke en laagdrempelige verkiezingsinformatie om alle kiezers goed voorbereid naar de stembus te laten gaan. De Stem jij ook?-website en de Stem jij ook?-krant, speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), zijn weer te raadplegen. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is de Verkiezingskrant in gewone taal beschikbaar. En ook de algemene verkiezingswebsite is geüpdatet en klaar voor gebruik.

Stem jij ook?- website en verkiezingskrant

Met het project ‘Stem jij ook?’ bieden we mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) ondersteuning bij verkiezingen. Op de website stemjijook.nl staat in begrijpelijke taal uitleg waar politiek over gaat, wat er te kiezen is en hoe stemmen werkt. De informatie wordt ondersteund met animatievideo’s. Ook vind je er de digitaal toegankelijke versie van de Stem jij ook?-verkiezingskrant met heldere illustraties.

Verkiezingskrant in gewone taal

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en nieuwe Nederlanders voor wie de taal én het politieke stelsel nieuw zijn is er de digitaal toegankelijke Verkiezingskrant in gewone taal. De krant is ontwikkeld door ProDemos in samenwerking met Stichting Lezen & SchrijvenStichting ABC en Het Begint met Taal. De krant is geschreven op B1-niveau en geschikt voor NT1 en NT2.

Verkiezingswebsite

Voor algemene informatie over de Tweede Kamerverkiezing hebben we de verkiezingswebsite. Op deze website vind je, ondersteund door animatiefilmpjes, onder andere informatie over de verkiezing, de politiek in Nederland en het stemmen. Maar ook praktische informatie over hoe je iemand kunt machtigen, hoe je een nieuwe stempas aanvraagt en waar het dichtstbijzijnde stembureau is. Ga naar verkiezingen.prodemos.nl

Laatste Nieuws