Online gastlessen Belastingbazen en Grondrechten

Nu een excursie naar het gemeentehuis, provinciehuis of de rechtbank niet mogelijk is, en het ook voor veel scholen lastig is een gastdocent te ontvangen, heeft ProDemos twee online gastlessen ontwikkeld. Tijdens deze gastles gaat onze gastlesdocent op een interactieve manier aan de slag via videobelplatform Jitsi. De gastlessen zijn geschikt voor het voortgezet onderwijs en het mbo.

In de online gastles Belastingbazen krijgen leerlingen de functie van raadslid in de fictieve gemeente Lozum en mogen zij beslissen over de uitgaven. Lukt het ze om binnen de begroting van de gemeente te blijven? En welke keuzes maken ze daarbij?

Tijdens de online gastles Grondrechten staan we met de klas stil bij de Grondwet. Welke grondrechten en vrijheden staan er in deze Grondwet? En in hoeverre staan de grondrechten en vrijheden op dit moment onder druk?

Meer informatie over onze educatieve online programma’s.

Gastlessen mbo, nu ook voor het vo

Naast deze online gastlessen kunnen onderwijsinstellingen vanaf 1 juni ook weer gebruik maken van ons reguliere aanbod gastlessen mbo, óók voor het voortgezet onderwijs. Deze lessen vind je in ons reserveringssyteem onder mbo/gastles mbo. Tot de zomervakantie kunnen deze lessen tot een week voor de uitvoeringsdatum worden geboekt. Uiteraard houden onze gastdocenten zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Bekijk de gastlessen op school

Laatste Nieuws