Maatschappelijke stage Tweede Kamer: een topervaring!

  • Willen jullie het kunstwerk afleveren bij een Tweede Kamerlid?
  • Willen jullie zorgen dat verboden voorwerpen niet door de beveiliging komen?
  • Zal ik jullie de regiekamer laten zien waar alle camerabeelden van de plenaire vergaderzaal binnenkomen?

Dit is een greep uit de ervaringen die leerlingen van verschillende scholen mochten meemaken tijdens de maatschappelijke stage van de Tweede Kamer in mei 2022.

Een week lang liepen de leerlingen mee met de beveiliging, bodedienst, facilitaire dienst en het restaurant. Zij mochten klussen doen, ervaren wat het werk inhoudt en alle vragen stellen die in ze opkwamen. De beveiliging had zelfs een leerzame game georganiseerd waarin de leerlingen een verdachte persoon in de Tweede Kamer moesten opsporen.

De leerlingen mochten tijdens deze week ook verschillende Kamerleden interviewen en ze brachten een bezoek aan de Eerste Kamer. De week werd omlijst met leuke en leerzame spelonderdelen van ProDemos.

Aan het eind van de week was er een feestelijke afsluiting in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Dit gebeurde in het bijzijn van verschillende mensen die in het gebouw van de Tweede Kamer werken. De leerlingen mochten in de echte zetels zitten en kregen een certificaat uitgereikt door de Griffier van de Tweede Kamer, Simone Roos.

Al met al was deze stage voor de leerlingen een ervaring om nooit te vergeten. Dichter bij de politiek kun je niet komen!

  • Wat een leerzame week was dit. Echt een topervaring meegemaakt. <3 love you guys!
    (Quote van een leerling op het Instagramaccount van de Tweede Kamer.)

Meer weten?

Wil je jouw leerlingen ook zo’n topervaring geven? In het najaar organiseert de Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos weer een nieuwe stage. Lees meer en meld je school aan!

Laatste Nieuws