Huis voor democratie en rechtsstaat

Inschrijving Docentendag Maatschappijleer geopend

dinsdag 19 december 2017

©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Op vrijdag 9 februari 2018 organiseerden ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de Docentendag Maatschappijleer.

Bubbelcollege door Joris Luyendijk
De Docentendag werd geopend met een lezing van Joris Luyendijk: ‘Het kleine bubbelcollege’. In deze lezing stelde Joris Luyendijk zijn eigen comfortabele wereldbeeld ter discussie. Wat waren voor hem ‘sleutelmomenten’ waarop de wereld anders bleek dan hij daarvoor dacht? Luyendijk kijkt vanuit meerdere invalshoeken naar grote gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Prikt hij ook uw bubbel door?

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn. Zijn laatste publicatie is Kunnen we praten?

Drie keuzerondes
Na de openingslezing waren er drie rondes met een gevarieerd aanbod aan lezingen en workshops. Ook kon u kiezen voor een excursie, bijvoorbeeld naar de Raad van State, de Eerste Kamer, Nieuwspoort, Museum de Gevangenpoort, het Kabinet van de Koning of de Tweede Kamer.

Avondprogramma met Petra Stienen
Op de donderdagavond voorafgaand aan de Docentendag waren we voor het avondprogramma te gast bij het Vredespaleis. De hoofdspreker van de avond was Petra Stienen: publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Ze heeft jarenlang gewerkt als diplomate in de Arabische wereld. We sluiten de avond af met een borrel.

Praktische informatie

Avondprogramma:
Vredespaleis, Den Haag
Donderdag 8 februari 2018
19.00 – 22.00 uur

Dagprogramma:
Koninklijke Schouwburg en ProDemos, Den Haag
Vrijdag 9 februari 2018
09.00 – 17.30 uur

Prijzen:

Foto Joris Luyendijk: Jelmer de Haas
Foto Petra Stienen: Jeroen Poortvliet