Groep 7/8 van de Jan Luykenschool heeft meet & greet met Tim den Besten

In het najaar van 2022 draaide de populaire jeugdserie Timmyland op de televisie. Kijkers zagen hoe Grote Leider Tim den Besten zijn eigen land begint: Timmyland. Om dat allemaal in goede banen te leiden en advies in te winnen ging Tim in zes afleveringen o.a. langs bij koning Willem-Alexander, Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp, een rechter en het Nederlandse leger. ProDemos maakte in samenwerking met de VPRO aanvullend lesmateriaal bij elke aflevering. Zo konden docenten met hun klas de serie volgen en de educatieve kant ervan verder uitdiepen.

Winactie

Als extraatje organiseerden ProDemos en de VPRO samen een winactie. In aflevering 3 ging Tim aan de slag met zijn eigen vlag. Eén van de bijbehorende lesopdrachten was, hoe kan het ook anders, je eigen vlag ontwerpen! Klassen die deze opdrachten hadden gemaakt konden hun mooiste vlag insturen om kans te maken op een meet & greet met de Grote Leider zelf. Groep 7/8 van de Jan Luykenschool uit Schellinkhout was de gelukkige winnaar!

Tess Boonstra en Nina Wessels met de winnende vlag

Door de drukke agenda van de Grote Leider moesten de leerlingen even geduld hebben, maar vrijdag 21 april 2023 was het eindelijk zo ver. De winnaars hadden enorm hun best gedaan en heel veel voorbereid: slingers, een paarse loper en zelfs een troon. Met veel getoeter draaide de Grote Leider in een auto het schoolplein op waar hij enthousiast werd onthaald. Hij werd verrast met een eigen gemaakt volkslied en er werd zelfs voor hem gedanst. Uiteraard volgde er een persconferentie en werd er een Timmylandquiz gespeeld. En dit alles onder genot van een Timmycocktail, de enige echte Timmysnack en zelfs een taart met Tim erop. Kortom: een hele geslaagde dag.

Timmyland is terug te kijken via NPO Start. Bekijk het bijbehorende lespakket.

Laatste Nieuws