Elke leerling naar het parlement

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ollongren heeft vandaag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin staat dat het kabinet voornemens is om mogelijk te maken dat iedere scholier een bezoek aan de Tweede Kamer kan brengen. De brief is medeondertekend door de ministers Van Engelshoven en Slob. De Tweede Kamer moet nog over dit voorstel stemmen.

Busvervoer en nieuwe programma’s

Samen met de Tweede Kamer werkt ProDemos al geruime tijd achter de schermen om de groei van 90.000 scholieren per jaar naar 180.000 in 2023 mogelijk te maken. Een belangrijke drempel voor scholen om te komen, is het vervoer naar Den Haag. ProDemos is heel blij dat hiervoor nu een oplossing is gevonden: er komt busvervoer, zodat scholen kosteloos naar Den Haag kunnen komen.

Daarnaast ontwikkelen we nieuwe programma’s waarmee we grotere aantallen leerlingen kunnen ontvangen. Voorbeelden van nieuwe programma’s zijn Wie had de macht? en Wetloop. Vanaf februari 2019 is het nieuwe programma Kamervragen ook beschikbaar.

Het bezoek aan het parlement, het hart van onze democratie, is een belangrijk onderdeel van ons uitgebreide educatieve programma, maar niet het enige. Scholieren ervaren tijdens deze dag zelf hoe de Nederlandse politiek werkt, én nog belangrijker, zij leren hoe ze invloed kunnen uitoefenen.

Veelgestelde vragen:

  • Vanaf wanneer kunnen scholen gratis met de bus naar Den Haag?
    We zijn nu aan het onderzoeken hoe we het busvervoer het beste kunnen regelen. We verwachten dat scholen met ingang van schooljaar 2019/2020 kostenloos naar Den Haag kunnen komen.
  • Waar kunnen we een programma boeken?
    Dat kan via ons reserveringssysteem. Daar komt u via ‘Met de klas naar het Binnenhof’
  • Geldt dit aanbod ook voor mbo- en po-scholen?
    Helaas is dat op dit moment nog niet duidelijk.

Laatste Nieuws