Huis voor democratie en rechtsstaat

Met de klas

ProDemos biedt scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Uw leerlingen gaan actief aan de slag en zien met eigen ogen het Binnenhof en de Tweede Kamer. Intussen leren ze van alles over de democratische rechtsstaat en de politiek. Deze excursie is een must voor docenten burgerschap en maatschappijleer (en het past ook goed bij het vak geschiedenis).

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor ProDemos betekent dit dat we alle educatieve programma’s tot en met 11 mei moeten annuleren. In de komende weken bekijken we of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus. Lees hier verder.

Via onze website zijn wel eerdere evenementen terug te luisteren of te lezen: https://prodemos.nl/agenda/lees-luister/

Onze programma’s in het kort

De kenmerken van Politiek Den Haag voor Scholen op een rij:

Kies onderwijstype

Er zijn verschillende programma’s voor alle onderwijsniveaus:

Bewezen effectief

Een dagje Politiek Den Haag is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit twee onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos-programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken: