Democracity nu ook te spelen in gemeente Amersfoort

ProDemos-directeur Eric Stokkink heeft vrijdag 12 november een samenwerkingsovereenkomst getekend met burgemeester Lucas Bolsius van gemeente Amersfoort. Dit betekent dat het educatieve programma Democracity nu ook te spelen is op het stadhuis van Amersfoort!

Democracity

Democracity is een educatief programma voor leerlingen van groep 7 en 8, (voortgezet)speciaal onderwijs en onderbouw praktijkonderwijs. Tijdens het programma leren leerlingen hoe besluitvorming binnen een gemeenteraad werkt door middel van het bouwen van een fictieve stad. Zo maken ze beslissingen over woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer, etc. Om het eens te worden over de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt hun interesse voor democratische besluitvorming gewekt.

Lees hier meer over het educatieve programma Democracity.

Democracity in jouw gemeente?

Ben jij werkzaam voor de gemeente en wil je Democracity ook aanbieden voor scholen binnen jouw gemeente? Neem dan contact op met Hester IJgosse, via democracity@prodemos.nl.

Laatste Nieuws