Corona-update (20 december 2021): stopzetting fysieke activiteiten

Naar aanleiding van de persconferentie op 18 december 2021 worden al onze fysieke educatieve programma’s en de activiteiten vanuit ons Bezoekerscentrum stilgelegd (voor zover dit niet al gebeurd was). Lees in dit nieuwsbericht wat dit concreet betekent.

Stopzetting fysieke educatieve programma’s

Den Haag

Eind november heeft de Tweede Kamer al aangegeven geen scholieren te kunnen ontvangen onder de huidige omstandigheden. Alle scholen met geboekte Haagse programma’s zijn hierna gecontacteerd om hun programma te annuleren of om te boeken. Aangezien de scholen in het voortgezet onderwijs in ieder geval tot en met 9 januari gesloten blijven, betekent dat voor ProDemos dat er geen educatieve activiteiten plaatsvinden in Den Haag tot en met zondag 9 januari.

We kunnen niet garanderen dat programma’s na deze datum wel doorgang kunnen vinden. Het kabinet beslist uiterlijk 3 januari of scholen weer open kunnen na 9 januari. Daarna laten we scholen zo snel mogelijk weten of hun geboekte programma doorgang kan vinden.

Op Locatie

De programma’s op scholen, gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken hebben we de afgelopen periode geprobeerd zoveel mogelijk door te laten gaan. Helaas worden ook deze programma’s, door de vervroegde sluiting van de scholen, geannuleerd. Er vinden dus tot en met zondag 9 januari geen educatieve activiteiten plaats op locatie.  

Ook voor deze programma’s geldt dat we niet kunnen garanderen dat programma’s na deze datum wel doorgang kunnen vinden. Na het kabinetsbesluit van 3 januari verwachten we hierover meer te weten.

Alternatieve online educatieve programma’s

ProDemos heeft verschillende online gastlessen ontwikkeld. Zo helpen we docenten bij het geven van hybride of volledig online onderwijs. Tijdens deze gastlessen behandelt een van onze gastdocenten een door de docent gekozen thema via Teams. In de periode van 17 januari tot 16 maart bieden we een speciale verkiezingsgastles aan over de gemeenteraadsverkiezingen.

Buiten de verkiezingsperiode kun je ook onze andere online gastlessen aanvragen, zoals de online versies van de gastles Belastingbazen of de gastles Grondrechten.

Meer informatie over onze online programma’s
(Let goed op het onderwijsniveau)

Bezoekerscentrum in Den Haag

Ons Bezoekerscentrum blijft gesloten tot en met vrijdag 14 januari. Dit betekent dat het niet mogelijk is om mee te gaan op een stadswandeling, om de audioguide af te halen, een rondleiding te volgen of een bezoek te brengen aan onze fototentoonstelling ‘Tegen!’.

Annulering

ProDemos informeert bezoekers die een stadswandelingen hadden geboekt in de periode tot en met 14 januari per e-mail en benadert de scholen en partnerorganisaties individueel over de annulering van hun educatieve programma in Den Haag of elders in Nederland.

We hopen dat we iedereen snel weer veilig kunnen ontvangen en bezoeken!

Laatste Nieuws