Corona-update 12 mei 2021 – Bezoekerscentrum weer open!

Bezoekerscentrum

Ons Bezoekerscentrum in Den Haag gaat weer een beetje open! Naar aanleiding van de laatste persconferentie hebben we besloten om vanaf woensdag 19 mei audioguides aan te bieden, zodat je zelf het Binnenhof kunt ontdekken. Je haalt de audioguide gratis* op bij ons Bezoekerscentrum aan de Hofweg. Vervolgens loop je langs de highlights van politiek Den Haag. Kom dus snel langs om het Binnenhof te zien voordat de renovatie begint! Meer informatie en reserveren. Ons Bezoekerscentrum is van woensdag tot en met zaterdag, van 10.30 tot 16.00 uur geopend.

*Tot en met zaterdag 29 mei kun je de audioguide gratis huren in ruil voor het invullen van een enquête na afloop.

Programma’s voor het vo en mbo

In verband met de nog geldende coronamaatregelen hebben we helaas besloten om onze fysieke programma’s in gemeente- en provinciehuizen, rechtbanken en in de klas voor vo en mbo tot en met zondag 6 juni te annuleren. Scholen ontvangen hierover natuurlijk bericht. In de tussentijd kunnen onderwijsinstellingen gebruik maken van ons online aanbod aan gastlessen. Bovendien is het mogelijk om alvast fysieke programma’s op locatie en gastlessen in de klas aan te vragen voor schooljaar 2021/2022. (Let op: nog niet van alle provincies en gemeenten hebben we data binnen waarop programma’s uitgevoerd kunnen worden.)

Zoals je in de corona-update van 22 april al hebt kunnen lezen zijn er dit schooljaar geen uitvoeringen meer van onze educatieve programma’s in Den Haag. We zijn wel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het schooljaar ’21-’22. We hopen dan weer schoolklassen in politiek Den Haag te kunnen ontvangen. De inschrijving voor de eerste helft van komend schooljaar opent op dinsdag 1 juni. Meer informatie.

Programma’s voor basisscholen

Basisschoolleerlingen kunnen vanaf woensdag 19 mei weer terecht op Fort de Bilt voor een educatief programma over de rechtsstaat. In overleg met gemeenten bespreken we wat mogelijk is voor de reeds geplande uitvoeringen van Democracity op het stadhuis. Per geboekt programma zal in elk geval moeten worden nagegaan of:

  1. Onze begeleider buiten de spits kan reizen, of met eigen vervoer.
  2. De veiligheidseisen binnen op de externe locatie gewaarborgd kunnen worden.
  3. Er maximaal twee volwassen begeleiders aanwezig kunnen zijn (nl. de ProDemosbegeleider en de docent van de klas).

Mocht je een reservering hebben staan voor dit schooljaar, dan hoor je snel meer van ons!

Laatste Nieuws