Huis voor democratie en rechtsstaat

De Tweede Kamer gaat op reis en neemt mee: het gehele interieur, alle Kamerleden en ProDemos!

donderdag 8 april 2021

Het Binnenhof gaat dit jaar verhuizen. De Tweede Kamer krijgt een tijdelijk nieuw onderkomen vlakbij Den Haag Centraal Station, maar ook de Eerste Kamer en het Ministerie van Algemene Zaken gaan naar een andere plek. Maar niet getreurd: jij als docent kan nog steeds langskomen met jouw klas(sen)! ProDemos beweegt namelijk mee. Zo zorgen wij ervoor dat wij ook in het schooljaar 2021 – 2022 leuke en leerzame programma’s kunnen aanbieden aan leerlingen en studenten.

De verhuizing

De verhuizing van het Binnenhof vindt in de zomer van 2021 plaats. Dit betekent dat klassen voortaan op twee plekken kunnen worden ontvangen: op onze hoofdlocatie aan de Hofweg of op een sublocatie vlakbij de nieuwe plek van de Tweede Kamer. Onze programma’s passen we hierop aan.

Tijdens een aantal programma’s lopen klassen van de ene locatie naar de andere locatie. Om ervoor te zorgen dat deze wandeltocht leuk en educatief is, hebben we een GPS-speurtocht ontwikkeld. In de tijdelijke Tweede Kamer zijn we ook druk bezig met het inrichten van een nieuwe ruimte: een ware multimediaroom. Zo komt de politiek nóg meer tot leven voor de scholieren en studenten.

Leerlingen tijdens een programma van ProDemos

De programma’s

We leggen op dit moment de laatste hand aan de nieuwe programma’s. Vanaf eind mei kun je in de keuzetool op onze website kijken wel programma in Den Haag geschikt is voor jouw klas(sen). Voor scholen bestaat er een reiskostenregeling om in de reiskosten tegemoet te komen. Is ondanks deze vergoeding Den Haag toch te ver voor jullie? Kies dan voor een programma op het provinciehuis of gemeentehuis. Ook kan ProDemos naar jou toekomen en een gastles in de klas verzorgen.

Leerlingen in de Statenpassage

Inschrijven: vanaf 1 juni

En nu natuurlijk de belangrijkste informatie! Vanaf dinsdag 1 juni 2021 kun je je klas inschrijven voor de programma’s van september 2021 tot en met december 2021. Vanwege de heropstart na de stopzetting van onze fysieke programma’s, is het aanbod in eerste instantie beperkt. Wees er dus op tijd bij! Ook willen we je om deze reden vragen niet meerdere tijdsloten vast te leggen voor dezelfde klas. Zo kunnen zoveel mogelijk leerlingen en studenten de landelijke politiek van dichtbij meemaken. We hebben tevens besloten om in ieder geval het eerste half jaar alleen programma’s open te stellen voor het v(s)o. Voor mbo’s bieden we programma’s online, in de klas en op het Provinciehuis. Bekijk hier ons aanbod voor het mbo.

Lees hier meer over de opening van onze programma’s in Den Haag vanaf 1 juni

Vanaf dinsdag 12 oktober 2021 kun je je klas inschrijven voor de programma’s in de tweede helft van het schooljaar 21/22. Bepaal dus alvast welke data voor jouw school het beste uitkomen en boek vanaf 1 juni en/of 12 oktober gemakkelijk online jouw programma’s op deze dagen via ons reserveringssysteem. Vanaf 12 oktober kunnen ook het mbo, lerarenopleidingen en praktijkscholen zich inschrijven voor programma’s in de eerste helft van 2022.

Houd onze Twitter, Facebook, LinkedIn, nieuwsbrieven en website in de gaten voor meer informatie.
Wij hebben er zin in! Jij ook?

Leerlingen in het gebouw van ProDemos