Huis voor democratie en rechtsstaat

Corona-update 1 februari 2022: we starten weer met rondleidingen naar de Tweede Kamer!

dinsdag 1 februari 2022

Vanaf deze week zijn rondleidingen naar de Tweede Kamer en stadswandelingen weer mogelijk! Ons Bezoekerscentrum aan de Hofweg in Den Haag opent namelijk weer de deuren. Hierdoor is ook de tentoonstelling ‘Tegen!’ weer zes dagen in de week te bezoeken. Op de woensdag, donderdag en vrijdag kun je mee met stadswandelingen. Elke zaterdag kun je met een van onze gidsen de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer bezoeken.

Je boekt je ticket voor een rondleiding of wandeling via ons online reserveringssysteem.

Tweede Kamer

De Tweede Kamer is inmiddels verhuisd naar de tijdelijke locatie vanwege de renovatie van het Binnenhof. Vanaf zaterdag 5 februari kun je mee op een van onze rondleidingen naar de tijdelijke locatie. In de loop van februari hopen we de rondleiding ook op andere dagen dan de zaterdag aan te kunnen bieden. Daarnaast hoopt ProDemos ook snel rondleidingen naar de tijdelijke locatie van de Eerste Kamer te kunnen organiseren.

Meer informatie over de rondleiding naar de Tweede Kamer.

Stadswandelingen

Naast het bezoek aan de Tweede Kamer kun je ook weer mee op een van onze stadswandelingen. Tijdens de wandelingen worden geen gebouwen bezocht, maar vertelt een gids iets over het gebruik van de gebouwen en de historie van de plekken. Natuurlijk aangevuld met heel veel anekdotes en pakkende voorbeelden!

Meer informatie over de stadswandelingen.

Tegen!

De fototentoonstelling ‘Tegen!’ is van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen in ons Bezoekerscentrum. In de tentoonstelling zie je iconische foto’s van demonstraties in Den Haag door de jaren heen. Van recente protesten van boeren en klimaatjongeren via kruisraketten, abortus en onafhankelijkheid van Suriname tot het behoud van Radio Veronica begin jaren zeventig. Je kunt de tentoonstelling gratis bezoeken.

Let op: Iedereen van 13 jaar en ouder heeft voor deelname aan onze stadswandelingen, rondleidingen en bezoek aan de tentoonstelling Tegen! een coronatoegangsbewijs nodig. Daarnaast werken we met een bezoekersprotocol. Lees dit goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.