Young Voice, dé stemhulp voor jongeren staat online

Young Voice is vandaag gelanceerd. Deze stemhulp met als doel jongeren beter te informeren, heeft ProDemos speciaal voor hen ontwikkeld. Jongeren gaan minder vaak stemmen dan gemiddeld. Een van de redenen hiervoor is dat ze niet goed weten waar de verkiezingen over gaan, uit welke partijen ze kunnen kiezen en waar die partijen voor staan.

Bij “Young Voice” krijg je de vrijheid om de onderwerpen te kiezen die voor jou van belang zijn. Voor elk onderwerp worden stellingen gepresenteerd, waarbij je kunt aangeven of je het eens of oneens bent. Elke stelling wordt toegelicht aan de hand van een kort filmpje. De filmpjes worden gepresenteerd door presentatrice Tirsa With, Youtuber Robbert Rodenburg, presentatrice Larisa Da Veiga en ProDemos begeleider Famke Langedijk. Elk filmpje legt uit wat de situatie nu is en geeft enkele belangrijke voor- en tegenargumenten. Zo helpen we je de stelling beter te begrijpen en een keuze te maken. Nadat je ten minste 20 stellingen hebt beantwoord, ontvang je een overzicht van welke politieke partijen het beste aansluiten bij jouw standpunten.

Overige Stemhulp

Naast deze speciale Stemhulp voor jongeren, staan ook de StemWijzer en de StemmenTracker online. De StemWijzer is onze meest uitgebreide stemhulp, waarmee je jouw mening met die van alle partijen die meedoen aan de verkiezingen kunt vergelijken. Met de StemmenTracker kun je checken hoe de partijen in de Tweede Kamer hebben gestemd afgelopen regeerperiode.

Laatste Nieuws