Huis voor democratie en rechtsstaat

Website en toolbox cursus Politiek Actief online

donderdag 17 oktober 2019

Al sinds 2013 organiseert ProDemos samen met gemeenten de cursus Politiek Actief, waarbij inwoners kennismaken met de lokale politiek. De cursus is voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Sinds kort is niet alleen de cursus vernieuwd, maar kunnen griffiers deze ook zelf geven.

ProDemos wil met de cursus zoveel mogelijk burgers bereiken in alle gemeenten van Nederland. Met de gratis toolbox Politiek Actief kunnen griffiers zelf een cursus samenstellen en geven, waardoor het bereik vergroot. De nieuwe website politiekactief.prodemos.nl geeft daarnaast alle informatie over de cursus, inclusief toegang tot bijna alle werkvormen en powerpoint-presentaties. Je vindt er bijvoorbeeld tijdsplanningen inclusief inhoud van elke bijeenkomst.

Bij ProDemos staan we natuurlijk altijd open voor een samenwerking als je de cursus toch liever door onze ervaren cursusleiders laat uitvoeren. Met vragen of voor meer informatie kun je ons bereiken via politiekactief@prodemos.nl