Verkiezingswebsite met uitleg over de verkiezingen en stemmen online

Op de foto is de homepage van de verkiezingswebsite te zien.

Wat doen de provincie en het waterschap? Is er een stembureau bij mij in de buurt? Wanneer ontvang ik mijn stempas? Kan ik stemmen vanuit het buitenland? Op onze speciale verkiezingswebsite kun je terecht voor al jouw prangende verkiezingsvragen. De website is te vinden via verkiezingen.prodemos.nl.

De website is aangepast met informatie over de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart 2023. Op de website vind je informatie over de verkiezingen en het stemproces in begrijpelijke taal. Op de interactieve plattegrond kun je bekijken waar in jouw buurt het stembureau is.

Verkiezingsfilmpjes

Op de website vind je ook video’s met uitleg over provinciale politiek, taken van de provincie, het waterschap en de Eerste Kamer. De video’s zijn ook hier te bekijken.

Verkiezingswebsite voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

Naast de verkiezingswebsite heeft ProDemos ook een informatiewebsite ontwikkeld speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Op www.stemjijook.nl staat op toegankelijke wijze informatie over de verkiezingen en stemmen, speciaal voor deze doelgroep. Er is ook informatie te vinden voor naasten en professionals.

Laatste Nieuws