Uitzending over de verkiezingen voor mensen met lvb

Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (lvb) hebben we een afwisselende YouTube-uitzending over de verkiezingen in maart 2023 voor Provinciale Staten en de waterschappen. Ben je een (naaste of) begeleider van mensen met lvb, dan kun je de uitzending bijvoorbeeld samen met je cliënten bekijken. Ook zij hebben immers stemrecht! De uitzending is speciaal voor de doelgroep gemaakt en te bekijken via de startpagina van onze website: stemjijook.nl

De uitzending duurt maximaal 1,5 uur en is voor moeilijk lerenden en mensen met LVB. We behandelen de volgende vier onderwerpen:

  • Jouw stem is belangrijk
  • Provinciale Staten
  • Op wie ga jij stemmen?
  • Zo stem je

We doen verschillende opdrachten en gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen. Ook interviewt een ervaringsdeskundige een aantal politici (waaronder de commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma) over het belang van de provincie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Over het project ‘Stem jij ook?’

Met het project ‘Stem jij ook?’ bieden we mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) ondersteuning bij de verkiezingen. Er is een verkiezingskrant, een website met uitleg en filmpjes, en nu dus ook deze uitzending. Op de website vind je ook een aparte pagina met informatie voor professionals.

Ga naar de website www.stemjijook.nl

Laatste Nieuws