Samenwerking Tweede Kamer en ProDemos verlengd tot 2027

De Tweede Kamer en ProDemos verlengen hun samenwerking tot 2027. Dat betekent dat ProDemos ook de komende jaren scholieren, studenten, toeristen en andere belangstellenden zal rondleiden in de Tweede Kamer.

Op 21 december 2022 ondertekenden Geert Jan Hamilton, waarnemend griffier van de Tweede Kamer en Eric Stokkink, directeur van ProDemos de samenwerkingsovereenkomst, het convenant.

Eric Stokkink: “ProDemos legt uit hoe de Nederlandse democratische rechtsstaat werkt. Een bezoek aan het parlement is hierin natuurlijk een onmisbaar element. We zijn blij dat de Tweede Kamer hun vertrouwen in ons bevestigd door de samenwerking voor meerdere jaren te verlengen.”

Rondleidingen naar de Tweede Kamer

De Tweede Kamer en ProDemos maken het samen mogelijk dat leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten in het mbo een educatief programma volgen in Den Haag, inclusief een bezoek aan de Tweede Kamer. Jaarlijks volgen meer dan 100.000 leerlingen zo’n programma. Onderdeel van de samenwerking zijn ook andere educatieve projecten, zoals de maatschappelijke stage, het maken van lesmateriaal en een programma waarmee scholen die niet naar Den Haag kunnen of willen komen op school kennis kunnen maken met het parlement. Daarnaast verzorgt ProDemos rondleidingen naar de Tweede Kamer voor toeristen, dagjesmensen en andere belangstellenden.

Laatste Nieuws