ProDemos weg uit Fort de Bilt

ProDemos is met ingang van juli 2022 niet meer de beheerder van Fort de Bilt. ProDemos voerde op Fort De Bilt educatieve programma’s uit voor kinderen uit het basisonderwijs. Ze werden daarbij aan het denken gezet over onze democratische rechtsstaat. Ook speelden ze het spel Terra Nova, waarin ze zelf hun ideale samenleving mochten inrichten.

ProDemos is nu weg uit het fort en het educatieve programma is stopgezet. Reden van de stopzetting is dat er weinig belangstelling was van scholen en dat de huur en het beheer van het fort een aanzienlijke kostenpost betekende.

Fort-terrein voorlopig dicht

Fort De Bilt is een bijzondere plek in Utrecht met een beladen geschiedenis. Ooit maakte het Fort onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en in de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als fusilladeplaats, waar 140 verzetsstrijders werden vermoord.

Op de dagen en tijden dat medewerkers van ProDemos op het fort aanwezig waren, was het terrein opengesteld voor wandelaars en geïnteresseerden. Helaas voor hen is het hek nu dicht.

De eigenaar van het Fort, de gemeente Utrecht, beraadt zich op het toekomstige beheer van het Fort.

Laatste Nieuws