ProDemos tekent huurcontract New Babylon

Toen bekend werd dat de Tweede Kamer gedurende de renovatie van het Binnenhof haar intrek neemt in B67 (Bezuidenhoutseweg 67), werd vrij snel duidelijk dat ProDemos ook een ruimte in de buurt nodig had. Ons gebouw aan de Hofweg wordt natuurlijk ook komende jaren gebruikt om schoolklassen te ontvangen, maar gezien de afstand tot de tijdelijke Tweede Kamer zijn zalen in de buurt van B67 een must. In de sublocatie komen o.a. kluizen voor schooltassen en ruimtes om programmaonderdelen te draaien tijdens onze educatieve programma’s in politiek Den Haag.

De afgelopen tijd onderhandelde ProDemos met de eigenaren van New Babylon, direct naast het Centraal Station en dicht bij B67, over het huren van ruimte daar. Die onderhandelingen zijn nu succesvol afgerond! In aanwezigheid van kwartiermaker Hans Schoenmakers ondertekende de directie vrijdag 2 juli het huurcontract.

Aan de slag voor komend schooljaar

Komende week begint een bouwteam aan het gereedmaken van de ruimtes. In de ruimtes wordt o.a. nieuwe elektriciteit en een klimaatsysteem aangelegd. Hierna kunnen we aan de inrichting beginnen, waarvoor de eerste ontwerpen al klaarliggen.

Planning

Er zijn al veel voorbereidingen getroffen, maar het wordt hard werken om halverwege september de eerste klassen op de sublocatie te kunnen ontvangen. Vanwege de haalbaarheid nemen we in september eerst alleen de ontvangstruimte in gebruik. Tot november betrekken we tijdelijk ruimtes in het Literatuurmuseum. In november willen we de educatieve ruimtes in New Babylon in gebruik nemen. Zo kunnen onze educatieve programma’s soepel doorgang vinden en hoeven leerlingen niet al te veel te lopen!

 

Laatste Nieuws