Onderwijskrant Actueel: Lestips en werkvormen over het WK in Qatar

De nieuwe editie van onze Onderwijskrant Actueel staat in het teken van het veelbesproken wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Waarom is het volgens sommige mensen een probleem dat het WK in Qatar is? En in hoeverre is de democratische rechtsstaat in Qatar anders dan in andere landen die in het verleden het WK voetbal hebben georganiseerd? Aan de hand van drie werkvormen gaan leerlingen o.a. deze vragen onderzoeken en vormen ze aan de hand van stellingen hun eigen mening over het WK voetbal in Qatar.

  1. Debat: op de lijn
    In deze werkvorm gaan leerlingen met elkaar in gesprek naar aanleiding van verschillende stellingen over het WK in Qatar. Leerlingen vormen na het zien van een stelling een lijn waarbij ze gaan kijken in welke mate ze het eens zijn met de stellingen en gaan hierover in gesprek met elkaar.
  2. Cartoon: spotprenten WK Qatar
    Bij deze werkvorm analyseren leerlingen enkele cartoons over het WK in Qatar. De analyse richt zich op de vraag waarom het WK in Qatar zo controversieel is.
  3. Verdieping: Democratie-index
    Bij deze werkvorm analyseren leerlingen hoe het gesteld is met de democratische rechtsstaat in Qatar. Ze vergelijken de situatie in Qatar met eerdere gastlanden van het wereldkampioenschap voetbal: Rusland en Brazilië.

Bekijk de Onderwijskrant Actueel over het WK voetbal in Qatar


Onderwijskrant Actueel

Wil je actuele gebeurtenissen in je les behandelen? ProDemos verstuurt circa 5 keer per jaar gratis een digitale Onderwijskrant Actueel voor docenten in het voortgezet onderwijs. Daarin staan werkvormen, beeldmateriaal en lesideeën die aansluiten bij de actualiteit en passen binnen het curriculum.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de Onderwijskrant Actueel via onze pagina Blijf op de hoogte.

Archief

Bekijk de werkvormen uit eerdere afleveringen van de Onderwijskrant Actueel (OA) in de zoekfunctie lesmateriaal. Zoek op de categorie ‘Digitale lesbrief’ en het onderwijsniveau van de leerlingen met wie je de werkvorm wilt gaan doen.

Laatste Nieuws