Nu online! Onze stemhulp voor jongeren: Young Voice

ProDemos lanceert Young Voice, een nieuwe tool om te helpen bij het bepalen van je stem, speciaal voor jongeren.

Jongeren gaan minder vaak stemmen dan gemiddeld. Een van de redenen hiervoor is dat ze niet goed weten waar de verkiezingen over gaan, uit welke partijen ze kunnen kiezen en waar die partijen voor staan. Om ze hier meer inzicht in te geven, heeft ProDemos voor de Europese Parlementsverkiezingen de stemhulp Young Voice ontwikkeld. www.youngvoice.nl

Bij Young Voice geven jongeren zelf aan welke thema‚Äôs ze belangrijk vinden. Per thema krijgen ze stellingen voorgelegd en geven ze aan of ze het ermee eens of oneens zijn. Iedere stelling wordt toegelicht met een kort filmpje. De filmpjes zijn gemaakt met YouTubers Boncolor en NabilTime. Na het beantwoorden van minimaal 20 stellingen krijgen de jongeren te zien welke partij het dichtst bij ze staat.

Lancering op het Deltion College

Op donderdag 9 mei werd de versie voor de Europese Parlementsverkiezingen op het Deltion College in Zwolle gepresenteerd. YouTubers Boncolor en NabilTime waren hierbij aanwezig. Zij modereerden een vraaggesprek tussen de studenten en Andries Heidema (CdK van Overijssel), Reinier van Lanschot (lijsttrekker Volt) en Mark Lauriks (EP-kandidaat PvdA).

Ook werden er stellingen uit Young Voice en over de verkiezingen behandeld. Over een Europees leger bijvoorbeeld. In de zaal zaten veel studenten Veiligheid en Vakmanschap, die met een eigen kijk op de stelling kwamen: ‘Het leger ga je in om je land te dienen, dus wordt een Europees leger een uitdaging’. Daarnaast passeerde de stelling ‘ik ga stemmen op 23 mei’ de revue. De meeste jongeren gaven aan de verkiezingen moeilijk te vinden. Want hoe bepaal je nou op wie je moet stemmen? Stemhulp Young Voice is daarvoor een goede tool.

Laatste Nieuws