Huis voor democratie en rechtsstaat

Nieuw programma: Het Kamergesprek

dinsdag 28 september 2021

Vrijdag 24 september is voor het eerst Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd gemaakt. In dit programma bespreekt presentator Kemal Rijken samen met een wisselend panel van deskundigen belangrijke parlementaire debatten. In de eerste editie ging het over de Algemene Politieke Beschouwingen. Wat zijn eigenlijk de Algemene Politieke Beschouwingen? Wat viel er op in deze editie? En wat heeft de kijker aan dit debat gehad?

In deze editie waren de pannelleden: Huub Bellemakers, Sarah Gagestein, Hero Brinkman en Hanneke Gelderblom. Kijk Het Kamergesprek terug.

Waarom maken we dit programma?

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

Meer informatie over het programma en een overzicht van alle pannelleden.