Huis voor democratie en rechtsstaat

Nieuw: Politiek Online

vrijdag 8 mei 2020

ProDemos start na de meivakantie met een nieuw educatief programma voor het voortgezet onderwijs en mbo: Politiek Online. Dit programma wordt in eerste instantie aangeboden aan de scholen die hun excursie naar Politiek Den Haag moesten missen vanwege de coronamaatregelen. Vanaf 18 mei bieden we dit programma aan aan alle scholen die hieraan deel willen nemen.

Tijdens dit programma gaat de schoolklas in gesprek met een Tweede Kamerlid. Na een voorbereidend gesprek met twee van onze begeleiders kunnen de leerlingen vragen stellen aan het Kamerlid. Hoe ziet de werkweek van een Kamerlid eruit? Wat vindt het Kamerlid van de coronamaatregelen? Welke auto rijdt hij/zij? En zo meer.

In de afgelopen weken leverden de verschillende pilots van Politiek Online al veel positieve reacties op van scholieren, docenten en de deelnemende Tweede Kamerleden. De vragen liepen per sessie enorm uiteen. In het gesprek met William Moorlag (PvdA) werd hem bijvoorbeeld gevraagd naar zijn mening over Zwarte Piet en immigratie, Matthijs Sienot (D66) sprak met de leerlingen vooral over milieu en klimaat, bijvoorbeeld over voorwaarden voor staatssteun aan KLM. Soms kwamen er bijzondere gasten langs, zoals het hondje van Martijn van Helvert (CDA).

Meer informatie en reserveren (vo)
Meer informatie en reserveren (mbo)