Meest gedownloade werkvormen 2020

ProDemos maakt veel lesmateriaal over uiteenlopende onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben. Om het voor docenten overzichtelijk te maken, verzamelen we al ons lesmateriaal in onze zoekmachine lesmateriaal, bereikbaar via www.prodemos.nl/leren. In 2020 werden de werkvormen ‘Coronavirus Debat, ‘Een politieke partij oprichten’ en ‘Coronavirus Quarantaine in een rechtsstaat’ het meest gedownload.

Overzicht downloads 2020

Veel docenten weten ons lesmateriaal te vinden. We hebben een overzicht gemaakt van de downloads over heel 2020. De werkvorm ‘Coronavirus Debat’ werd dit jaar het meest gedownload, gevolgd door ‘Een politieke partij oprichten’ en ‘Coronavirus Quarantaine in een rechtsstaat’.

Actualiteit populair

De ‘Amerikaanse verkiezingen Quiz’ werd het meest gedownload in het laatste kwartaal. Een leuke manier voor leerlingen om samen te werken en tegelijkertijd hun kennis op te poetsen over de Verenigde Staten en de verkiezingen.

Naast de aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen, was er ook aandacht voor terreurdaden in Frankrijk. Zo staat de werkvorm ‘Terreurdaden in Frankrijk Kwetsende cartoons’ op de derde plaats van meest gedownloade werkvormen. Aanleiding hiervoor is de terreurdaad op leraar geschiedenis en maatschappelijke vorming Samuel Paty. Fijn om te zien dat docenten onze werkvorm kunnen gebruiken om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de klas.

Klassiekers

Daarnaast waren een aantal klassiekers populair zoals ‘Een politieke partij oprichten’, ‘Zoekplaat Grondrechten’ en ‘Krachtenveld’. Deze worden al jaren het meest gedownload en staan in 2020 wederom in de top 10.

Kortom, een zeer actuele top 10 in 2020!

Download

We hebben de meest gedownloade werkvormen per kwartaal gegroepeerd en in een overzicht gezet, inclusief jaaroverzicht. Je kunt het overzicht Top 10 meest gedownloade werkvormen 2020 downloaden.

Laatste Nieuws