Huis voor democratie en rechtsstaat

Kijk ‘Het Kamergesprek’ over omgangsvormen in de Tweede Kamer terug

vrijdag 25 maart 2022

Doe eens normaal man!’ en ‘Er komen tribunalen!’. Het gaat er soms onstuimig aan toe in het parlement. Daarom debatteerde de Tweede Kamer op 9 maart over parlementaire omgangsvormen.

Redenen genoeg voor een nieuwe aflevering van het programma Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd. Want wat zijn de omgangsregels tijdens debatten in de Tweede Kamer en hoe worden deze gehandhaafd? Waarom is het zo belangrijk dat vergaderingen waardig verlopen? Wat werd er besproken in het debat over parlementaire omgangsvormen? En wat heb jij hieraan als burger?

In aflevering 3 van Het Kamergesprek besprak Kemal Rijken samen met panelleden John BijlKeklic YücelShashi Roopram en Huub Bellemakers omgangsvormen in de Tweede Kamer en het debat hierover. Ook keken we recente én historische fragmenten uit het parlement terug.

Bekijk de aflevering hieronder terug.

Waarom maken we Het Kamergesprek? 

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is onder andere te zien op NPO Politiek en Nieuws, bij verschillende regionale omroepen en online.

Hier vind je meer informatie over Het Kamergesprek.