Jaarverslag en jaarrekening 2023

2023 was voor ProDemos een druk jaar, met verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen én voor de Tweede Kamer. We vernieuwden ook onze corporate website, investeerden in extra uitvoeringen van Haagse Stemmen om het gesprek over de politiek in Nederland te stimuleren, werkten aan de versterking van marketing & relatiebeheer, en nog veel meer.

ProDemos heeft met de vele activiteiten ongekend veel deelnemers bereikt. Zo werd de StemWijzer maar liefst 9,1 miljoen keer volledig ingevuld, een record voor een landelijke stemhulp. En via de Scholierenverkiezingen konden enorm veel jongeren alvast oefenen met het rode potlood: 144.000 leerlingen en studenten brachten hun stem uit.

Kortom: een bijzonder jaar met uitzonderlijke resultaten die we waarschijnlijk niet snel kunnen evenaren. De verkiezingen waren ook meermaals aanleiding voor bijzondere bijdragen van volksvertegenwoordigers en ambtsdragers. Bij onze verkiezingsfestivals gingen mbo-studenten persoonlijk in gesprek met kandidaten en zittende volksvertegenwoordigers. Ook ministers bezochten onze activiteiten. En in het najaar bracht koning Willem-Alexander een bezoek aan het Huis voor democratie en rechtsstaat, ter gelegenheid van ons 12,5-jarig bestaan.

Meer lezen?

Laatste Nieuws