Griffiers als motor achter de schermen

Griffiers Griffiersdag 2019

Welke rol kan de griffier hebben om de politieke betrokkenheid onder alle inwoners, van jong tot oud, te vergroten? Daar ging het over op de Griffiersdag, die ProDemos in samenwerking met de Vereniging van Griffiers (VvG) op 1 februari organiseerde.

Educatie, participatie & de griffier

Welke rol kan de griffier hebben om de politieke betrokkenheid onder alle inwoners, van jong tot oud, te vergroten? Daar ging het over op de Griffiersdag, die ProDemos in samenwerking met de Vereniging van Griffiers (VvG) op 1 februari organiseerde. Ongeveer 45 griffiers spraken met elkaar en met experts over participatie en educatie van inwoners.“80% van de inwoners heeft niets met politieke participatie op lokaal niveau,” aldus Julien van Ostaaijen, wetenschappelijk adviseur bij ProDemos tijdens een panelgesprek. “Daar moeten we iets aan doen, ook de griffier.”

Toon Dashorst, griffier in Groningen, benadrukte het belang van samenwerking met de gemeenteraad: “Het moet geen speeltje van de griffie zijn. En als de griffier een motor is, dan draait die toch vooral achter de schermen.”

Lees het verslag van de Griffiersdag op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Laatste Nieuws