Huis voor democratie en rechtsstaat

Fototentoonstelling ‘Tegen’: 50 jaar demonstreren

dinsdag 25 augustus 2020
Zwart vlak met aan de linkerkant een vierkante zwart-witfoto van een menigte jonge mensen. Iemand houdt een zelfgemaakt protestbord omhoog met daarop de tekst 'Tegen'. Onder de foto staat een rood vlak met in witte letters 'www.prodemos.nl/tegen'. Naast de foto staat in grote witte en grijze letters de tekst 'Tegen! 50 jaar demonstreren op en rond het Binnenhof' Daaronder staat in kleine witte letters 'Bezoek nu de tentoonstelling in Den Haag!' Boven de foto en de tekst staat het logo van ProDemos in wit.

Let op: In verband met de situatie in Den Haag en de landelijke coronamaatregelen hebben we besloten ons Bezoekerscentrum tot en met dinsdag 15 december 2020 te sluiten. Hierdoor is het helaas niet mogelijk de tentoonstelling te bezoeken.

Op 1 september opent ProDemos in Den Haag de fototentoonstelling ‘Tegen! 50 jaar demonstreren op en rond het Binnenhof’. In de tentoonstelling zie je iconische foto’s van demonstraties in Den Haag door de jaren heen. Van recente protesten van boeren en klimaatjongeren via kruisraketten, abortus en onafhankelijkheid van Suriname tot het behoud van Radio Veronica begin jaren zeventig. Je kunt de tentoonstelling gratis bezoeken.

Lees meer op prodemos.nl/tegen