Amstelveen speelt als eerste zelfstandig Democracity

Aftrap samenwerking ProDemos en gemeente Amstelveen

Op dinsdag 11 oktober 2016 heeft ProDemos-directeur Eddy Habben Jansen het interactieve spel Democracity op het gemeentehuis van Amstelveen officieel overgedragen aan Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen. ProDemos voert het spel momenteel in samenwerking met gemeenten door heel Nederland uit. Amstelveen is de eerste gemeente die vanaf nu met een eigen spel het hele jaar door kinderen uit het basisonderwijs kan ontvangen. De gemeente wil jaarlijks in ieder geval twintig groepen uit het basisonderwijs ontvangen op het raadhuis.

Democracity: democratie kun je leren!

Het doel van het interactieve rollenspel Democracity is om samen een stad te bouwen. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad, zoals woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen en de brandweer. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Burgemeester Van ‘t Veld: “Je leert niet alleen over de democratie, maar ook hoe je moet samenwerken, want alleen lukt niets.” Doordat het spel plaatsvindt in de raadszaal van de gemeente maken leerlingen tijdens het spel ook kennis met de lokale democratische arena.

Meer informatie over Democracity en een filmpje van een uitvoering vindt u hier: www.prodemos.nl/democracity

Ook een gratis spel voor uw gemeente?

ProDemos voert het spel momenteel in samenwerking met gemeenten door heel Nederland uit. Door een nieuw ontwikkelde versie van Democracity kan ProDemos gemeenten het spel nu permanent gratis ter beschikking stellen, zodat gemeenten Democracity zelf het hele jaar kunnen aanbieden. Het doel van ProDemos is dat alle kinderen een keer een bezoek brengen aan hun gemeentehuis en met het spel op een leuke en interactieve manier kennismaken met de lokale democratie. De gemeente Amstelveen is de eerste gemeente die het spel Democracity zelf gaat uitvoeren.

Indien uw gemeente de ambitie uitspreekt om alle kinderen te  willen ontvangen op het gemeentehuis voor dit educatieve spel, dan doneren wij een Democracityspel en verzorgen wij gratis een training van uw raadsleden of medewerkers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs van Tuijl.

Over ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Laatste Nieuws