Alternatieven voor Vrijheidscolleges 2020

Helaas gaan de Vrijheidscolleges in april en mei niet door dit jaar. Maar ProDemos kan wel een paar tips geven om toch invulling te geven aan het thema ‘vrijheid’.

Vlogs van Vrijheidssprekers

Stichting Vrijheidscolleges vroeg aan drie vrijheidssprekers van dit jaar om een vlog op te nemen en een persoonlijke boodschap te delen. De vlogs van Angelique Houtveen, Charles Groenhuijsen en Dieuwertje Blok vind je  op YouTube.

Bekijk Vrijheidscolleges online

We hopen dat we later dit jaar de Vrijheidscolleges alsnog kunnen organiseren, maar tot die tijd zijn de voorgaande Vrijheidscolleges een uitstekend alternatief! Op de website van Stichting Vrijheidscolleges kun je alle colleges van de vorige edities terugkijken!

Boodschap van hoop

De Vrijheidscolleges hangen nauw samen met de Four Freedoms Awards die elk jaar worden uitgereikt aan organisaties en personen die op bijzondere wijze invulling geven aan de vier vrijheden van Franklin D. Roosevelt: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.  Dit jaar ging deze onderscheiding naar:

  • Maria Ressa – vrijheid van meningsuiting
  • Religions for Peace International – vrijheid van godsdienst
  • Sander de Kramer – vrijwaring van gebrek
  • Leoluca Orlando – vrijwaring van vrees
  • De Verenigde Naties – internationale Four Freedoms Award

Dit jaar kon de uitreiking helaas niet doorgaan. Maar de winnaars van de award hebben een hoopvolle videoboodschap gemaakt die je op Youtube kan bekijken.

Laatste Nieuws