Aanbod Politiek Den Haag voor Scholen groeit

Inschrijving schooljaar 2019/2020 van start

Alle leerlingen naar het parlement! Het is de bedoeling dat het in de komende jaren mogelijk wordt dat álle leerlingen tijdens hun middelbare schooltijd Politiek Den Haag bezoeken. ProDemos werkt ProDemos hiervoor intensief samen met de Eerste en Tweede Kamer. Afgelopen jaar is ProDemos al begonnen met een aantal nieuwe programma’s, zoals ‘Wie had de macht?’ en ‘Wetloop’. Door deze programma’s en een nieuwe programma-indeling kan ProDemos de capaciteit van Politiek Den Haag voor Scholen komend jaar al fors uitbreiden. In het afgelopen schooljaar kon ProDemos dagelijks gemiddeld zo’n 30 klassen per dag ontvangen. In de loop van komend schooljaar neemt dit aantal toe met zo’n acht klassen per dag.

Inschrijving schooljaar 2019/2020 van start

Vanaf maandag 15 april kunnen scholen de educatieve programma‘s reserveren voor het schooljaar 2019-2020.  Vast onderdeel van het bezoek aan Politiek Den Haag is een bezoek aan de Tweede Kamer. Rondom het bezoek aan de Tweede Kamer biedt ProDemos een gevarieerd programma, waarbij verschillende interactieve onderdelen de revue passeren, zoals bijvoorbeeld een Kamerdebatsimulatie of het DemocratieLab.

Vervoer

Een grote verandering is de reiskostenregeling. Om het voor alle scholen in het voortgezet onderwijs mogelijk te maken met de leerlingen het parlement te bezoeken, krijgen deze scholen met ingang van het schooljaar 2019-2020 een vergoeding voor het vervoer. Scholen blijven wel zelf verantwoordelijk voor het organiseren van het vervoer. Hiermee behouden de scholen de mogelijkheid om zelf te bepalen welke wijze van vervoer voor hen het beste is. Op dit moment werkt ProDemos de reiskostenregeling uit. Zodra deze gereed is, worden middelbare scholen die bij ProDemos hebben geboekt hiervan op de hoogte gesteld en wordt de regeling op prodemos.nl gepubliceerd.

Keuzehulp

ProDemos biedt tientallen educatieve programma’s voor scholieren. Op alle onderwijsniveaus, in Den Haag en op locatie, over de parlementaire en lokale democratie, maar ook over Europa, rechtspraak en de verkiezingen. Om docenten te helpen bij hun zoektocht naar een passend programma en on-topic lesmateriaal biedt ProDemos een keuzehulp voor docenten op prodemos.nl/keuzehulp

Laatste Nieuws