Huis voor democratie en rechtsstaat

Kennis & Debat

Achtergrondinformatie

Wat is een ‘rechtsstaat’ eigenlijk? Wat doet een burgemeester? En hoe zit de Europese Unie in elkaar? Lees alles over recht en de Nederlandse en internationale politiek op onze website en in onze publicaties.

Lees verder »

Lezingen, debatten en evenementen

ProDemos organiseert regelmatig debatten, lezingen en verdiepingscolleges rondom actuele thema’s op het gebied van politiek en recht.

Lees verder »

100 jaar kiesrecht

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht voor vrouwen en mannen werd ingevoerd. Een belangrijke mijlpaal voor de democratie! Er ging dan ook een halve eeuw strijd aan vooraf.

Wat doet ProDemos dit jaar met 100 jaar kiesrecht?

Lees verder »

Europa Direct Informatie Centrum

‘Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen?’ ‘Welke regels gelden er voor roamingtarieven?’ Bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) kunt u terecht met al uw vragen over de Europese Unie.

Lees verder »

Publicaties

ProDemos publiceert folders, brochures, websites, onderwijskranten en boeken met verdiepende informatie over politieke onderwerpen. Maar ook een onderwerp als de geschiedenis van het Binnenhof, of politieke spellen behoren tot het aanbod.

Bekijk ons aanbod »

Webshop

Lesmateriaal, historische verkiezingsaffiches of een politiek kaartspel met Willem-Alexander als hartenkoning en Wim Kok als ruitenboer. In onze webshop vindt u zowel leuke als leerzame boeken, spellen, posters en publicaties over politiek en recht.

Lees verder »

Handreiking Hoe organiseer je een debat of bijeenkomst?

De handreiking Hoe organiseer je een debat of bijeenkomst? is ontwikkeld door  ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Met deze handreiking bieden we je ondersteuning om zelf aan de slag te gaan met het organiseren van een debat of een andersoortige publieksbijeenkomst.

Lees verder

Lesmateriaal

Prinsjesdag, Europa of verkiezingen? Over al deze onderwerpen en meer heeft ProDemos een verzameling aan lesmateriaal, gratis te downloaden van onze website. Ook kunt u zich abonneren op onze digitale lesbrieven.

Lees verder »