Huis voor democratie en rechtsstaat

Kennis & Debat

Achtergrondinformatie

Wat is een ‘rechtsstaat’ eigenlijk? Wat doet een burgemeester? En hoe zit de Europese Unie in elkaar? Lees alles over recht en de Nederlandse en internationale politiek op onze website en in onze publicaties.

Lees verder »

Lezingen, debatten en evenementen

ProDemos organiseert regelmatig debatten, lezingen en verdiepingscolleges rondom actuele thema’s op het gebied van politiek en recht.

Lees verder »

ProDemos Podcast

De tekst 'De ProDemos Podcast' staat in donkerblauwe letters linksonder op een warmgeel vierkant vlak. In de rechterbovenhoek is een donkerblauwe letter 'm' te zien uit het logo van ProDemos

In de ProDemos Podcast bespreken we met gasten uit politiek, wetenschap, rechtspraak, onderwijs en media allerlei onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben.

Lees verder »

Publicaties

ProDemos publiceert folders, brochures, websites, onderwijskranten en boeken met verdiepende informatie over politieke onderwerpen. Maar ook een onderwerp als de geschiedenis van het Binnenhof, of politieke spellen behoren tot het aanbod.

Bekijk ons aanbod »

Webshop

Lesmateriaal, historische verkiezingsaffiches of een politiek kaartspel met Willem-Alexander als hartenkoning en Wim Kok als ruitenboer. In onze webshop vindt u zowel leuke als leerzame boeken, spellen, posters en publicaties over politiek en recht.

Lees verder »

Handreiking Hoe organiseer je een debat of bijeenkomst?

De handreiking Hoe organiseer je een debat of bijeenkomst? is ontwikkeld door  ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Met deze handreiking bieden we je ondersteuning om zelf aan de slag te gaan met het organiseren van een debat of een andersoortige publieksbijeenkomst.

Lees verder

Lesmateriaal

Prinsjesdag, Europa of verkiezingen? Over al deze onderwerpen en meer heeft ProDemos een verzameling aan lesmateriaal, gratis te downloaden van onze website. Ook kunt u zich abonneren op onze digitale lesbrieven.

Lees verder »