Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen en wandelingen

Het is zomer in Den Haag. Een perfect moment om het politieke hart van Nederland te bezoeken! Ook in juli en augustus verwelkomen onze enthousiaste gidsen je graag in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Zin om buiten te zijn? Wandel dan mee met de gids door politiek Den Haag. Bekijk hieronder ons aanbod. Ons Engelstalige aanbod vind je hier / For English, click here.

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen.

Lees meer »

Eerste Kamer plenaire zaal

Rondleiding Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Onze gids verwelkomt je graag in het gebouw van de Eerste Kamer. Tijdens de rondleiding hoor je meer over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw.

Lees meer »

Wandeling: Binnenhof van Buiten

Het Binnenhof is het middelpunt van de Nederlandse politiek. Op dit moment wordt het Binnenhof gerenoveerd en kan het niet bezocht worden. Maar van buitenaf is er toch veel te zien én over te vertellen. Wandel mee met onze gids rond dit historische complex.

Lees meer »