Huis voor democratie en rechtsstaat

Rondleidingen en wandelingen

Ontdek politiek Den Haag, het centrum van democratie in Nederland! Onze enthousiaste gidsen verwelkomen je graag in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Bekijk hieronder ons aanbod. Ons Engelstalige aanbod vind je hier / For English, click here.

Gids geeft rondleiding in de plenaire zaal van de Tweede Kamer

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen.

Lees meer »

Eerste Kamer plenaire zaal

Rondleiding Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Onze gids verwelkomt je graag in het gebouw van de Eerste Kamer. Tijdens de rondleiding hoor je meer over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw.

Lees meer »

Wandeling: Politieke Moorden

Let op: de wandeling ‘Politieke Moorden’ staat voorlopig niet ingepland. Politieke conflicten worden in Den Haag meestal uitgevochten met woorden: Kamerleden spreken via de voorzitter en ministers verdedigen zich met dikke dossiers onder hun arm. Maar in de geschiedenis van het Binnenhof hebben zich ook momenten voorgedaan met een heel...

Lees meer »

Wandeling: Binnenhof van buiten

Het Binnenhof is het middelpunt van de Nederlandse politiek. Op dit moment wordt het Binnenhof gerenoveerd en kan het niet bezocht worden. Maar van buitenaf is er toch veel te zien én over te vertellen. Wandel mee met onze gids rond dit historische complex.

Lees meer »