Niet alle leerlingen reageren enthousiast als de woorden ‘democratie en rechtsstaat’ vallen in de geschiedenisles. Diverse werkvormen van ProDemos kunnen dan een helpende hand bieden. In deze workshop gaan we aan de slag met activerende werkvormen over het thema staatsinrichting die je direct kunt toepassen in je eigen lessen.

De werkvormen gaan o.a. over de historische ontwikkeling van de democratie in de afgelopen 200 jaar. Maar ook de hedendaagse politiek komt aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het formatiespel ‘Pacificatie’, de werkvorm ‘Allemaal naar het Stemlokaal’, de quiz ‘De Pienterste Mensch’ en het rollenspel ‘De Grote Vergadering van 1651’. Welke werkvormen we precies gaan doen is afhankelijk van de geboekte duur van het programma.

Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een poster mee naar huis.

  • Minimaal 10 en maximaal 32 personen per workshop.
  • De workshop kan na 9.00 uur beginnen, niet vroeger.
  • ProDemos geeft de workshop gratis.

NB: Deze workshop kan, indien nodig, ook online worden aangeboden. Dit geldt alleen als de omstandigheden een bezoek aan de school onmogelijk maken.

Na een aanvraag:

  • Je kunt een workshop tot 30 werkdagen voor de geboekte datum kosteloos annuleren. Annuleer je een workshop binnen deze termijn van 30 werkdagen, dan worden de gemaakte kosten per workshop bij je in rekening gebracht. Bekijk onze algemene voorwaarden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Jasmina Berhamovic
(j.berhamovic@prodemos.nl).